Suriye'de iç savaş

İbrahim Kalın: Tedbirler sınır güvenliği için

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, 'Sınırımızı güvence altına almak için aldığımız tedbirleri 'Türkiye savaşa giriyor' gibi başlıklarla yorumlamak sağlıklı değil. Bir ülkenin kendi sınırlarını güvenlik altına alması, bununla ilgili tedbirler alması onun en asli görevidir" dedi.

ibrahimkalın main
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın. [Fotoğraf: Zeki Öztürk / Al Jazeera Türk - Arşiv]

cumhurbaşkanlığı sarayı'nda düzenlediği basın brifinginde konuşan cumhurbaşkanlığı sözcüsü ibrahim kalın, "son bir, iki hafta içerisinde, tel abyad ve kobani'deki saldırılarla ilgili, türkiye'yi, daeş'le aynı çerçevede göstermeye çalışan birtakım girişimler oldu. türkiye'nin daeş ya da benzer bir terör örgütüyle hiçbir ilişkisi yoktur, olmamıştır, bundan sonra da olmayacaktır. burada, bizim sınırımızı güvence altına almak için aldığımız tedbirleri 'türkiye savaşa giriyor', 'türkiye ateşe atılıyor' gibi başlıklarla yorumlamak da çok sağlıklı değil. bir ülkenin kendi sınırlarını güvenlik altına alması, bununla ilgili tedbirler alması onun en asli görevidir" diye konuştu. 

"suriye konusunda, baştan beri uluslararası toplumla hareket edeceğimizi ifade ettik. güvenli bölge, uçuşa yasak bölge gibi girişimlerimiz bu ilkeden hareketle yapılmıştır" diyen kalın, "son gelişmeler bizim sınırımızı güvenlik noktasında zorlamaya başlamış durumdadır. bu konuda temaslarımızı devam ettireceğiz" ifadelerini kullandı. 

uygur türklerine baskı

cumhurbaşkanlığı sözcüsü kalın, çin'in sincan uygur özerk bölgesi'ndeki müslümanlara yönelik baskılarına ilişkin olarak da şunları söyledi:

"çin halk cumhuriyeti'nin sincan uygur özerk bölgesi'nde yaşanan birtakım hadiselerle ilgili bize ulaşan bilgiler çerçevesinde, ramazan ayı münasebetiyle birtakım kısıtlamalara gidildiği, oruç tutanların cezalandırıldığı şeklinde birtakım haberlerin geldiği malumdur. bu çerçevede, bu sabah itibariyle, dışişleri bakanlığımız, çin halk cumhuriyeti'nin ankara'daki büyükelçisini dışişleri bakanlığı'na davet ederek, bu konudaki endişelerimizi kendilerine iletmiştir."

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;