İngiltere

İngiltere'de yeni kabine belirleniyor

Genel seçimlerde parlamentodaki 650 koltuktan 330’una sahip olarak tek başına iktidara gelen Muhafazakâr Parti’nin lideri Başbakan David Cameron, bir önceki hükümette görev yapan Maliye, Dışişleri, Savunma ve İçişleri bakanlarının değişmediğini açıkladı. Seçimlerde başarısız olan 3 muhalefet partisi lideri istifa etti.

Konular: Avrupa, İngiltere
İngiltere İçişleri Bakanı Theresa May. [Fotoğraf: Reuters]

ingiltere’de son beş yıldır liberal demokrat parti ile koalisyonda olan ancak son seçimlerde tek başına iktidara gelen muhafazakâr parti’nin lideri ve başbakan david cameron, yeni kabinede yer alacağı kesinleşen bazı isimleri resmi twitter hesabından duyurdu.

cameron, bir önceki hükümette de görev yapan maliye bakanı george osborne, dışişleri bakanı philip hammond, savunma bakanı michael fallon ve içişleri bakanı theresa may'in yerlerinde değişiklik olmadığını bildirdi.

yeni kabinede yer alacak diğer isimlerin ise önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.

ab'ye karşı osborne 

İngiltere Maliye Bakanı George Osborne [Fotoğraf: Reuters]

george osborne’un beş yıllık maliye bakanlığı görevi süresince ingiltere’deki bütçe açığı yarılandı.

londra’da düzenlenen bir basın toplantısında, "avrupa birliği değişmeli yoksa ingiltere gidecek" açıklaması yapan osborne’un, 2017’de ab üyeliğini referanduma taşıyacak ingiltere’nin ab karşısında güç kazanmasında büyük rol oynayacağına inanılıyor.

londra ve güneydoğu ingiltere’nin gerisinde kalan kuzey ingiltere için hazırlanacak ekonomik kalkınma planları da osborne’un öncelikleri arasında.

üç lider istifa etti

ingiltere’de 7 mayıs’ta yapılan genel seçimin sonuçlarına göre, muhafazakar parti 331, işçi partisi 232, iskoç ulusal partisi (snp) 56, liberal demokrat parti 8, kuzey irlanda demokratik birlik partisi (dup) 8 ve diğer partiler ise 15 sandalye kazandı.

işçi partisi genel başkanı ed miliband, birleşik krallık bağımsızlık partisi (ukip) lideri nigel farage ve liberal demokrat parti lideri ve başbakan yardımcısı nick clegg seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından partideki görevlerinden istifa etti.

kaynak: aa, reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;