İnternet yasakları

İnternet yasası için iptal başvurusu

CHP, tartışmalı yasanın iptali için Anayasa Mahkemesi'ne gidiyor.

Konular: Türkiye
CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi Meclis'te basın toplantısı düzenledi. [AA- Arşiv]

cumhuriyet halk partisi (chp) tartışmalı internet yasası için anayasa mahkemesi'ne gidiyor. parti yasanın iptali için başvuru yapacak.

chp'den yapılan açıklamaya göre iptal başvurusu perşembe sabahı yapılacak. tsi 10:45'te grup başkanvekili akif hamzaçebi anayasa mahkemesi önünde açıklama yapacak.

tartışmalı yasa

türkiye büyük millet meclisi'nden şubat ayında geçen yasayı cumhurbaşkanı abdullah gül bazı değişiklikler isteyerek 19 şubat'ta macaristan ziyaretinden hemen sonra onaylamıştı.

yasa 2007’de yürürlüğe giren ve bugüne kadar birçok siteye erişimin engellenmesine sebep olan 5561 sayılı kanuna dayanıyor.

tam adı “internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ve bu yayınlar yoluyla işlenen suçlarla mücadele edilmesi hakkında kanun” olan yasa ile kişisel bilgiler 2 yıl boyunca saklanabilecek ve ip tabanlı engelleme gelecek.

yasaya batıdan ifade özgürlüğünü kısıtladığı, internet üzerinden bilgiye erişimi sınırladığı ve insan hakları ihlaline yol açabileceği gerekçesiyle tepki gelmişti.

chp de iptal başvurusunu benzer gerekçelerle yapıyor.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;