IŞİD

IŞİD Anbar’da ilerliyor

Irak'ta Ramadi’yi ele geçiren IŞİD, kentin batısındaki Rahbaniye Askeri Hava Üssü’ne ilerledi. Askeri kaynaklar Irak ordusu ve Şii milislerin IŞİD kontrolündeki bölgelere doğru yola çıktığını söyledi.

Konular: Irak, Ortadoğu, IŞİD

iraklı bir askeri yetkiliye göre işid, anbar eyaletindeki ramadi’nin batısında yer alan halidiye beldesine geniş bir operasyon başlattı. yetkili, örgütün bölgede bulun rahbaniye askeri hava üssü’ne doğu ve batı taraflarından topçu bombardıman düzenlediğini belirtti. yoğun bombardımanın ardından üsse yakın sisi bölgesindeki sivillerin evlerini terk ettiğini de ekledi.

reuters'in yerel ve askeri kaynaklara dayandırdığı habere göre, ramadi yakınlarındaki bir askeri üsten irak ordusu ve ona destek veren çoğu şiilerden oluşan haşd el şabi milisleri işid kontrolündeki bölgelere doğru harekete geçti.

anbar eyalet meclisi üyesi azzal ubeyd, ramadi’nin işid’in eline geçmesinin ardından yüzlerce ordu mensubu ve şii milisin daha önce habaniye askeri hava üssünde toplandığını ve zaman zaman ramadi’ye ilerlemeye çalıştığını söyledi.

anbar eyaleti emniyet komutanlığı'ndan albay muhammed abbas ise, işid’in halidiye beldesine ağır silahlarla şiddetli bombardıman başlattığını, saldırının ardından işid’e karşı koalisyona ait hava uçaklarının hava saldırıları düzenlediğini, irak ordusu ve şii milislerin örgüte karşı savunmaya geçtiğini ifade etti.

ramadi, 17 mayıs'ta tamamen işid'in kontrolüne geçmişti. yerel polis ve ordu güçlerinin geri çekilmesi üzerine işid, ramadi'nin tamamında kontrolü sağlamış, örgüt üyeleri kentteki benzin istasyonu ve birkaç hükümet binasını ateşe vermişti.

örgüt, anbar eyaletinde felluce'ye ilerleyerek başkent bağdat'a ulaşmaya çalışıyor.

kaynak: al jazeera ve reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;