İşgalin ardından Irak

IŞİD Selahaddin kentinde saldırdı

Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) Irak’ın kuzeyindeki Selahaddin kentinde düzenlediği roketli saldırıda ikisi polis beş kişi öldü, 11 kişi yaralandı.

Konular: Ortadoğu, Irak
Irak'ın kuzeyindeki çatışmalarda aileler güvenli bölgelere kaçıyor. [AA]

anadolu ajansı’nın bildirdiğine göre, tuzhurmatu acil durum alay komutanı mustafa beyati, işid tarafından atılan roketlerin suleymanbeg bölgesindeki emniyet merkezine düştüğünü söyledi.

tuzhurmatu devlet hastanesi güvenlik görevlisi ali muhammed şakir ise işid tarafından atılan bir başka roketin emniyet binasının arkasındaki bir eve isabet ettiğini ve saldırıda aynı aileden ikisi kadın üç kişinin öldüğünü bildirdi.

saldırıda hayatını kaybedenler ve 11 yaralı çevredeki hastanelere nakledildi.

işid üyeleri bir süredir ağırlıkla sünnilerin yaşadığı anbar eyaletinde irak ordusuna karşı savaşıyor.

irak’ta sünni milletvekili ahmed alvani’nin 28 aralık'ta tutuklanmasının ardından anbar eyaletinin en büyük kenti ramadi'de bir yıldan uzun süredir devam eden hükümet karşıtı gösterilerin yapıldığı alan, irak ordusu tarafından basıldı. bunun üzerine ayaklanan sünni aşiretler ile irak ordusu arasında felluce ve ramadi’de çatışmalar başladı.

irak şam islam devleti’nin (işid), felluce'nin tamamında ve ramadi'nin bazı bölümlerinde kontrolü sağlamasının ardından, ordu büyük çapta operasyon başlatmış ve ramadi’de kontrolü yeniden ele geçirmişti. felluce kentindeki çatışmalar ise sürüyor.

kaynak: ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;