IŞİD

IŞİD sözcüsü Adnani öldürüldü

IŞİD, örgütün iki numarası olarak tarif edilen ve aynı zamanda sözcüsü olan Ebu Muhammed Adnani'nin Halep'te öldürüldüğünü duyurdu.

[Fotoğraf: AFP]

irak şam islam devleti (işid) örgütün sözcüsü ebu muhammed adnani'nin halep'te örgüt mensuplarını ziyaret ederken öldürüldüğünü duyurdu. açıklamada başka bir ayrıntı verilmedi.

reuters'a konuşan bir suriyeli muhalif yetkili, adnani'nin muhtemelen el bab'da öldürüldüğünü söyledi.

adnani, 2012'den bu yana örgüt adına pek çok ses kaydı yayınlamış, 2015'ten bu yana yaptığı açıklamalarda dünyadaki sempatizanlara yaşadıkları ülkelerde saldırı yapmaları yönünde çağrılarda bulunmuştu. en son mayıs ayında yayınladığı ses kaydında adnani, abd ve avrupa çapında ramazan ayı boyunca saldırılar yapılmasını istemişti.

suriye'nin idlib kentinde 1977 yılında doğan adnani, gerçek ismiyle taha subhi felaha, 2000'li yılların başında el kaide'ye katılmış ve irak işgâlinden sonraki dönemde örgüt içinde faaliyetlerde bulunmuştu. 2005'te abd kuvvetleri tarafından anbar'da yakalanan adnani hapse atılmış, 2010 yılında ise serbest bırakılmıştı. adnani, işid'in kuruluşunda da görev almıştı.

adnani, 2014'te abd ve bm güvenlik konseyi tarafından terör listesine alınmıştı.

"el bab'da işid yöneticisini vurduk"

reuters'a konuşan bir abd savunma bakanlığı yetkilisi, suriye'nin halep kırsalındaki el bab'da hava saldırısı düzenlediklerini ve bir işid yöneticisini hedef aldıklarını söyledi. ancak yetkili, saldırının kimi hedef aldığını açıklamadı ve operasyonun hâlen değerlendirilmekte olduğunu belirtti.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;