IŞİD

IŞİD'den Batı'da saldırı çağrısı

IŞİD, takipçilerini ABD, Fransa ve müttefik ülkelerinde saldırı düzenlemeye çağırdı. Örgütün sözcüsü yayınladığı sesli mesajında ABD öncülüğündeki koalisyona da "Mesele düşündüğünüzden daha büyük" diye seslendi.

Konular: Ortadoğu
ABD IŞİD'e karşı koalisyona 40 ülkenin katılacağını açıkladı. [Fotoğraf: AFP-Arşiv]

irak şam islam devleti işid, abd öncülüğünde kendisine karşı koalisyon oluşturan ülkelere saldırı çağrısı yaptı.

işid’in sözcüsü ebu adnani, koalisyonu ‘haçlılar’ olarak nitelendirirken, “tıpkı önceki seferlerinde olduğu gibi bu kez de yıkılacak ve yenilecekler” iddiasına bulundu. 

mısır'da da saldırı çağrısı

işid'in sözcüsü, amerika birleşik devletleri’ne de “ey amerika, ey haçlılar, mesele sizin düşündüğünüzden çok daha tehlikeli, sizin hayal ettiğinizden çok daha ciddi” diye konuştu.
italya’nın tarihi roma kentini fethedecekleri iddiasında da bulunan işid sözcüsü, mısır’daki sempatizanlarına da mısır asker ve devlet yetkililerine saldırmaları çağrısını yaptı.

abd şimdiye kadar 40 ülkenin işid'e karşı koalisyona destek sözü verdiğini açıkladı. 

abd uçaklarının dışından fransa da irak'taki işid güçlerini vurmaya başladı. 

obama yönetimi başka ülkelerin de işid'e hava operasyonu yapmak istediğini duyururken, avustralya hava kuvvetleri de gelişmiş f-18 savaş uçaklarını bölgeye gönderdi. 

kaynak: reuters, afp 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;