IŞİD

"IŞİD’in iki numarası öldürüldü"

Beyaz Saray, IŞİD’in iki numaralı ismi Hacı Mutaz’ın 18 Ağustos’ta öldürüldüğü yönündeki iddiaları doğruladı.

cnn, abd’nin insansız hava aracıyla irak’ta düzenlediği saldırıda irak şam islam devleti’nin (işid) iki numaralı ismi hacı mutaz’ın öldürüldüğünü duyurdu. cnn, mutaz’ın 18 ağustos’ta musul yakınlarında bir araçta öldürüldüğünü belirtti.

Hacı Mutaz olarak da bilinen Fadıl Ahmed Hayali

iddia hakkında açıklama yapan beyaz saray, mutaz’ın 18 ağustos’ta öldürüldüğünü doğruladı. açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“terör örgütü işid’in iki numaralı yöneticisi, hacı mutaz olarak da bilinen fadıl ahmed hayali, 18 ağustos’ta bir arabayla musul yakınlarında dolaşırken abd hava saldırısında öldürüldü. yanında işid’in medya sorumlularından biri olan ebu abdullah da bulunuyordu.

hayali, işid şura konseyi’nin üyesi ve işid lideri ebubekir bağdadi’nin başyardımcısıydı. yüklü silah, patlayıcı, araç ve irak ile suriye arasındaki insan nakillerinin baş koordinatörüydü. işid’in irak’taki operasyonlarının başıydı.

hayali’nin ölümü, işid’in finans, medya, operasyon ve lojistik gücü üzerindeki etkisini düşünürsek, örgütün gücünü azaltacaktır. abd ve koalisyon ortakları, bu terörist grubu yok etmek için azimlidir.”

2014 aralık’ında da abd’li yetkililer, hacı mutaz’ın öldürüldüğünü açıklamıştı

kaynak: al jazeera ve reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;