İsrail - Filistin sorunu

İsrail askerleri Aksa’ya girdi

Sabahın erken saatlerinde Mescid-i Aksa'ya giren İsrail güvenlik güçleri ile Filistinliler arasında çatışma çıktı. İlk bilgilere göre 20 Filistinli yaralandı.

Konular: Ortadoğu, İsrail

israil güvenlik güçlerine mensup yaklaşık 50 kişilik bir grup mescid-i aksa’nın mağribe kapısından içeri girdi. bunun üzerine aksa’nın içerisinde bulunanlar duruma tepki gösterdi.

durumu protesto eden gruba israil güvenlik güçleri gaz bombaları ve plastik mermi ile müdahale etti.

al jazeera kaynaklarına göre 20 filistinli yaralandı. yaralılar hastaneye kaldırılırken, mescid-i aksa’nın bahçesi ve çevresinde israil askerleri ile filistinliler arasında gerginlik devam ediyor.

'israil gerginliği tırmandırıyor'

filistin insan hakları merkezi'nin geçtiğimiz hafta yayımladığı rapora göre mart ayı boyunca 1250 israil askeri mescid-i aksa'ya izinsiz girdi.

raporda bayındırlık bakanı uri ariel ve israil parlamentosu (knesset) başkan yardımcısı moshe feiglin'in aksa'ya izinsiz girenler arasında olduğu ifade edildi.

raporda ayrıca, israil güçlerinin baskınlar sırasında dördü kadın ikisi çocuk 20 filistinliyi mescid-i aksa'dan uzaklaştırdığı, toplam 120 filistinlinin gözaltına alındığı ve bu kişilere yönelik uygulamalarda uluslararası kanunların ihlal edildiği duyuruldu.

gözaltı operasyonlarının sabah saatlerinde ve evlere düzenlenen baskınların ardından gerçekleştirildiği ifade edilen raporda, israil'in kudüs'te sekiz farklı kültürel etkinliğe de engel olduğu vurgulandı.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;