İsrail - Filistin sorunu

İsrail Kudüs'te mezar yıktı

İsrail, Kudüs’ün Babul Esbat bölgesinde Filistinlilere ait ‘Şuheda’ mezarlığında 20 kabri izinsiz arazi üzerinde yapıldığı gerekçesiyle yıktı.

Konular: Ortadoğu
Kudüs'deki Müslüman mezarlıkları İslami Vakıflar'ın kontrolü altında. [Fotoğraf: Reuters-Arşiv]

filistin maan ajansı'na göre, müslüman mezarlarını koruma komisyonu başkanı mustafa ebu zehra, israilli işçilerin emniyet güçlerinin gözetiminde yakın zamanda yapılan 20 kabri yıktığını açıkladı. ebu zehra, yıkılan kabirlerin içinde olduğu arazinin bir vakıf arazisi olduğunu ve yüzlerce filistinli'nin mezarını barındırdığını belirtti.

ebu zehra, vakıf arazisinin şuheda mezarlığına birkaç ay önce eklendiğini ve üzerine kabirler inşa edildiğini dile getirdi, ebu zehra yeni açılan alanda bazı kabirlere cenaze defnedildiğini inşa edilen bazı kabirlerin içinin boş olduğunu ve israil’in bu boş kabirleri yıktığını belirtti.

müslüman mezarlarını koruma komisyonu başkanı, yeni mezarlık kurulması için israil’den izin almaya gerek olmadığını, bu konuda yetkinin islami vakıflar idaresi’nde olduğunu belirtti.

ebu zehra, ‘şimdiye kadar hiçbir kurum, müslümanlardan kendi vakıf arazileri üzerinde mezarlık açmak için ruhsat almaları talebinde bulunmamıştır’ ifadelerini kullandı.

mustafa ebu zehra, kabirlerin yıkılmasını müslümanların cenazelerine karşı yapılmış bir saygısızlık olduğunu vurgulayarak, olayı ‘israil’in suçu’ olarak niteledi. 

kaynak: filistin maan ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;