Türkiye

İstanbul'da polise silahlı saldırı

Ümraniye'de, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütü üyelerine yönelik operasyonda, polisler silahlı saldırıya uğradı. İçişleri Bakanı zanlıların Suriye'de eğitim almış olduğunu söyledi.

Konular: Türkiye
Olay sonrası, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yazılı açıklama yapıldı. [DHA]

istanbul emniyet müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, özel harekat ve terörle mücadele şubesi ekipleri, 25 mart salı günü akşam saatlerinde ümraniye armağan sokak'ta bulunan bir eve baskın düzenledi. operasyonun amacı, ihsan topçu adlı şüpheliyi gözaltına almaktı.

baskın sırasında evden polise ateş açıldı. biri komiser üç polis hafif yaralandı.

çıkan çatışmada, evde bulunan şüpheliler kenan topçu (34) ile eşi elif topçu (24) yaralı olarak yakalandı. vücuduna isabet eden kurşunlarla ağır yaralanan kenan topçu, hastaneye kaldırılarak ameliyata alındı.

olay sırasında topçu çiftinin 1,5 yaşındaki kızlarını dolaba sakladıkları öğrenildi.

ihsan topçu adındaki şüphelinin ise suriye'de olduğu belirtildi. 

çatışmadan sonra komiser yusuf yavuz alemdar ile polis memuru mustafa ulukuş ümraniye eğitim ve araştırma hastanesi'nde tedavi altına alınırken, diğer polis memuru cengiz hüsamettin yılmaz ayakta tedavi gördükten sonra taburcu edildi. 

'suriye'de eğitim almışlar'

içişleri bakanı efkan âlâ, saldırıyla ilgili soruları seçim çalışmaları için gittiği erzurum'un oltu ilçesinde yanıtladı. ala, zanlılarla ilgili şunları söyledi:

"öbür kişiler de yaralı. yani terörist diye adlandıracağımız kişiler de yaralı. onlar da suriye'den eğitim alarak gelmiş, oradaki terörist gruplarla ilişkili olduğunu düşündüğümüz kimseler. onlar da yaralı, şu anda onlar da müşahede altında."
bakan âlâ, bir gazetecinin "oradaki konu neydi, özetleyebilir misiniz? şeklindeki soruya da "istihbari bilgiler neticesinde onları ele geçirmek için operasyon düzenlendi. ve ele geçirildiler. iki kişi, eşi ve kendisi" şeklinde cevapladı.

kaynak: dha ve aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;