Türkiye

Kapadokya'da balon kazası

Nevşehir'de turistleri taşıyan sıcak hava balonunun düşmesi sonucu bir kişi hayatını kaybetti, 7 kişi yaralandı. Kazada ölen Vincent Fabien Christophe Caumontat Touja'nın, Fransa'nın İstanbul Başkonsolosluğu'nda Yardımcı Konsolos görevinde bulunduğu belirlendi.

Konular: Türkiye
[Fotoğraf: AA]

nevşehir'in kapadokya bölgesinde turistleri taşıyan sıcak hava balonları sabah göreme beldesi yakınlarından havalandı. balonlardan biri, ortahisar beldesi yakınlarında inişe geçtiği sırada elektrik direğine takılarak düştü. ulaştırma, denizcilik ve haberleşme bakanlığı, "kapadokya bölgesinde göreme balonculuk işletmesine ait tc-bgj işaretli gezi balonu uçuşun 30. dakikasından sonra iniş bölgesine hareket halindeyken ortahisar mevkiinde rüzgârın etkisiyle elektrik hatlarına çarparak kaza yapmıştır" açıklamasını yaptı. buna göre balonda 1 pilot, 6’sı yabancı uyruklu 20 yolcu olmak üzere 21 kişi vardı.

bir turistin hayatını kaybettiği belirtilen kazada 4’ü türk, 3’ü yabancı uyruklu olmak üzere 7 kişinin de yaralandığı duyuruldu. "diğer yolcularında kontrol amaçlı hastaneye götürüldüğü ve sağlık durumlarının iyi olduğu bildirilmiştir. kaza araştırma ve inceleme kurulu uzmanları, söz konusu kazaya ilişkin incelemelerde bulunmak üzere kaza yerine gönderilmiştir" denildi.

nevşehir valisi ilhami aktaş da, kazanın olduğu yere giderek yetkililerden bilgi aldı. nevşehir valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, sabah saatlerinde bölgeden 81 sıcak hava balonunun gökyüzüne yükseldiği, içinde 20 yolcusu bulunan bir balonun ise elektrik tellerine çarparak düştüğü belirtildi. açıklamaya göre kazada bir turist hayatını kaybetti, 6 kişi yaralandı. 

"olayda bir fransız vatandaşı vefat etmiş, 6 kişi de yaralanmıştır. yaralıların tedavileri devam etmekte olup hayati tehlikeleri bulunmamaktadır. olayın oluş şekli, sivil havacılık genel müdürlüğü ekiplerinin incelemesinden sonra kesinlik kazanacaktır. ölen turistin ailesine başsağlığı, yaralılarımıza acil şifâlar dileriz."

fransa'nın istanbul başkonsolosu nevşehir'e gidip bilgi aldı

yaralılar, ambulanslarla kent merkezindeki hastanelere kaldırıldı. kazada hayatını kaybeden kişinin vincent fabien christophe caumontat touja olduğu öğrenildi. cumhuriyet savcısının olay yerinde yaptığı incelemenin ardından vincent fabien christophe caumontat touja'nın cenazesi ürgüp devlet hastanesi morguna kaldırıldı. vincent fabien christophe caumontat touja'nın, fransa'nın istanbul başkonsolosluğu'nda yardımcı konsolos görevinde bulunduğu belirlendi. fransa'nın istanbul başkonsolosu bertrand buchwalter, nevşehir'e giderek kazayla ilgili yetkililerden bilgi aldı.

yaralananlar arasında spor toto basketbol süper ligi takımlarından tofaş'ın oyuncusu juan palacios da var. hava balonunda kız arkadaşıyla birlikte olan palacios hafif yaralandı. kolombiyalı basketbolcunun sağlık durumu iyi, yüzünden yaralanan kız arkadaşının ise tedavisi sürüyor.

kaynak: aa, al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;