Türkiye

Kapadokya'da Rabia Günü

Uluslararası Rabia Platformu öncülüğünde Mısırdaki askeri darbenin ardından yaşanan katliamları unutturmamak için ilan edilen '14 Ağustos Dünya Rabia Günü'nde Kapadokya'da hava balonları Rabia pankartlarıyla havalandı.

Yaklaşık bir saat süren uçuşta balonlarda bulunan yabancı turistler de Rabia işareti yaparak etkinliğe destek verdi. [Fotoğraf: AA]

nevşehir'in göreme beldesinden sabah 06.00'da ingilizce, türkçe, ve arapça olarak "14 ağustos dünya rabia günü. tüm mazlumlar için balonlarımızı yükseltiyoruz. siz de sesinizi yükseltin" yazılı pankartların asılı olduğu, içinde turistlerin de bulunduğu balonlar havalandı.

yaklaşık bir saat süren uçuşta balonlarda bulunan yabancı turistler de rabia işareti yaparak etkinliğe destek verdi.

anatolian balloons'un bağlı olduğu uluer grup yönetim kurulu başkanı halil uluer, kapadokya'nın yılda 2 buçuk milyon turistin ziyaret ettiği bir bölge olduğunu, bugünkü uçuşta da pankartların asılı olduğu balonlarda her milletten insanın olduğunu, vermiş oldukları mesajın yerine ulaştığına inandıklarını da belirtti.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;