Balkanlar

Karadağ'da işsizlik protestosu

Karadağ'ın başkenti Podgorica'da toplanan göstericiler, artan işsizlik, kötü ekonomik yönetim ve yolsuzluk iddiaları nedeniyle hükümetin istifasını istedi.

Konular: Karadağ

Haberin Öne Çıkanları

Hükümete karşı protestolar

Ülkede yüzde 15 işsizlik var

Milo Djukanovic 25 senedir yönetimde

Protestolar Bosna'daki hükümet karşıtı protestolara destek çağrısı ile başladı. [REUTERS]

karadağ'ın başkenti podgorica'da göstericiler hükümetin istifasını istedi. protesto sırasında 300 kadar kişinin hükümet binasına yürümek istemesi üzerine polis ve göstericiler arasında çatışma çıktı, en az 20 kişi gözaltına alındı.

"yaşamak istiyoruz, çalışmak istiyoruz", "hükümet istifa" sloganları atan protestoculara polis göz yaşartıcı gaz ile müdahale etti. 

olayda dokuz polis yaralandı. polis sözcüsünün açıklamasına göre yaralanmalar yüzlerce kişilik protestocu grubunun polisleri taşlaması sonucu meydana geldi.

protestoculardan biri olan marko milacic ülkenin başbakanı ile ilgili, “bence djukanovic’in başını çektiği yozlaşmış elit, cezaevine girmeli. en önemli talebimiz djukanovic’in 25 yıl sonra iktidarı bırakması” dedi. 

protestocular facebook'da "karadağ'da devrim" adlı bir hesaptan yapılan çağrı üzerine toplandı. sayfada “bosna sokaklara döküldü, daha ne bekliyoruz?”, “on binlerce işsiz, aç ve haksızlığa uğramış kişi adalet aramalı” yazdığı belirtiliyor.

avrupa birliği adayı olan 600 bin nüfuslu karadağ’da resmi rakamlara göre işsizlik yüzde 15’e yakın. 23 ile 30 yaş arasındaki genç nüfusun neredeyse üçte biri işsiz durumda. karadağ son 25 senedir milo djukanovic tarafından yönetiliyor.

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;