Şampiyonlar Ligi

'Kaybeden Hamza Hamzaoğlu oldu'

Galatasaray Atletico Madrid'e 2-0 yenildi. Taraftar maç sonunda faturayı yönetime çıkardı. Spor yazarlarının eleştiri oklarının hedefi ise teknik direktör Hamza Hamzaoğlu oldu.

Konular: Spor, Futbol, Galatasaray
[Fotoğraf: AA]

milliyet gazetesi'nden uğur meleke, 8 ağustos'ta bursaspor'a karşı oynanan kupa finalinden sonra galatasaray'ın ileri dörtlüsünün üç hafta boyunca anlamsızca kurcalandığını, sonunda da yasin'in özgüveninin azalmasına, burak'ın da sinirlerinin yıpranmasına neden olduğunu yazdı.

geçen yıl daha güçlü kadrosu olmasına karşın devler ligi'nde sadece 1 puan alan galatasaray'ın bu yıl bu lig için yetersizliğinin aşikar olduğuna dikkat çeken uğur meleke "zaten melo gitmiş, telles gitmiş, sabri alternatifsiz, ön liberoda hakan var. her şey eksik, her yer eksik. esas mesele şu: zaten yetersiz olan bir takımda, az sayıdaki işleyen yeri de kurcalamanın manası ne? 3 kupanın mimarları burak’la yasin’i yok etme girişimi kime ne fayda sağladı? takımın oturmuş tek yeri semih-hakan’ı bozmak akılcı mı? 20’lik rodriguez yeni bir ülkede, ilk 11’deki ilk maçında neyi eksik yaptı ki formasını bir stopere devretti? ya da eğer salı günü tercihleriniz böyle olacaksa, bunu test etmek için en uygun zaman, içerideki mersin maçı değil miydi?" diye sordu ve yazısını "bu atletico madrid, her halükarda bu maçı kazanırdı, doğru. ama dün atletico kazanmadı. hamzaoğlu kaybetti" diye tamamladı.

ünsal: teslimiyet

hürriyet gazetesi'nden hakan ünsal da hamza hamzaoğlu'nun tercihlerine şaşıranlardan. yasin'in ilk 11'e alınmamasını sürpriz olarak değerlendiren eski galatasaraylı futbolcu podolski ve sneijder'e de dikkat çekti:

"bu maçın özelinde beklentinin büyük olduğu iki oyuncu vardı. podolski ve sneijder. podolski geldiği günden beri bırakın isteneni, bekleneni veremedi. hatta yaklaşamadı bile. sneijder ise diri savunma arasında kaybıoldu. erken geriye düşme sneijder'ı oyun dışına attı"

demirkol: benfica'dan averajı al

fanatik gazetesi yazarı mehmet demirkol ise "galatasaray’ın temel önceliği topa sahip olmak, mümkün olduğunca alanı genişletmek olmalıydı. hakan’ın varlığı ve emre’nin formsuzluğuyla bunu yapmak mümkün olmadı" diye yazdı.

demirkol "hamzaoğlu’nun melo’nun yerini yeni bir oyuncuyla değil yapıyı değiştirerek doldurması doğru bir yaklaşım. ancak bunu ligin en formda stoperi hakan’ı yerinden alıp orta sahada baskının içine sokarak yapmaya çalışmak? bu çok anlaşılır değil. galatasaray’ın beklerinin savunma yetisi şüpheliyken hem savunma merkezini hem de çapayı bozmak doğru değildi" ifadelerini kullandı.

dilmen: galatasaray'ı çözmeye 10 dakika yetti

sabah gazetesi yazarlarından rıdvan dilmen ise galatasaray'ın iki yıldır ilk yarılarda kendi evinde 8 dakikada teslim olduğuna değindi.

dilmen'in eleştiri oklarının hedefinde de hamza hamzaoğlu vardı: "yine maçtan bir gün önce galatasaray teknik direktörü hamza hamzaoğlu basın toplantısında, "biz kendi oyunumuzu oynayacağız" diyor. ancak maça başladığı 11 ve bazı oyuncuların mevkilerinin değişmesi, akşam kararını değiştirdiğini gösteriyor ve akşam değiştirdiği kararında 2-0'dan sonra doğruyu buluyor.  hakan balta çok uzun yıllar arkasında sadece kaleci ile veya korner bayrağıyla oynadı. stoperken arkasında sadece kaleci, sol bekken kaleci ve korner direği vardı. dün gece ise hemen hemen hiç oynamadığı ön liberoda başladı. zaten taraftar tarafından güveni eksiltilmiş emre de güvensiz başlayınca, ciddiye alan, sıkı takım olan atletico madrid 25 dakikada puanı aldı."



eleştirilere cevap

galatasaray teknik direktörü hamza hamzaoğlu ise umutlu başladıklarını ancak istedikleri sonucu alamadıklarını söyledi.

karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan hamza hamzaoğlu, şampiyonlar ligi'nde sezonun ilk maçını yaptıklarını hatırlatarak, "umutla başladık ama maalesef mağlubiyetle ayrıldık. ilk yarıda çok erken gelen goller bizim direncimizi kırdı. toparlanmakta zorlandık" dedi.

ikinci yarıda yaptıkları değişikliklerle oyunda daha etkili olmaya başladıklarını anlatan hamzaoğlu, "tabii skor 2-0 olduktan sonra oyunu çevirmek kolay değildi. belki ikinci yarıda erken bir gol bulsak, farklı bir atmosfere bürünebilirdik. oyuncularım kendilerine daha fazla güvenle, istekli ve coşkulu bir şekilde rakip kaleye gidebilirlerdi" ifadelerini kullandı.

"sabır gösterilmiyor"

"karşımızdaki rakip atletico madrid ve saygı duymamız lazım. istikrarlarını oturtmuşlar. oynayan veya oynamayan oyuncular önemli değil. sistem sahada tıkır tıkır işliyor" şeklinde konuşan hamzaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"şunu da gördük, eksiklerimiz var ama biz de bu seviyeleri yakalayabiliriz. maalesef biz her maçta galibiyet bekliyoruz. fedakârlık yapmak işimize hiç gelmiyor. onların yaptıklarını yapmamıza müsaade edilmiyor, sabır gösterilmiyor. daha 5 maçımız var ve bu kalan maçlarımızda da hedefe ulaşacağımıza inanıyorum. bizim duygularımız mantığın önüne geçiyor. bir hata yapıyorsunuz, seyirci tepkisi geliyor ve toparlayamıyorsunuz. insanların futbola bakışı, sabırsızlığımız, bir an önce başarı isteği, uzun vadeli hedeflere gitmeyi engelliyor. eğer kalıcı başarılar ve istikrarlı bir yapı istiyorsak, bunları yapmak zorundayız. ama ne kadar yapabiliriz, ne kadar ömrümüz yeter bilemem. görevde olduğumuz sürece bu şekilde çalışmaya devam edeceğiz. biraz sabırlı olmak lazım."

"düşünceler her zaman doğru sonucu vermiyor"

sarı-kırmızılı teknik adam, maça başladığı ilk 11'de ve saha formasyonunda maç oynanırken yaptığı değişikliklerle ilgili yöneltilen bir soru üzerine, "düşünceler her zaman doğru sonucu vermiyor" dedi.

maça ikinci yarıdaki 11'le başlasalar da aynı sonuçla karşılaşabileceklerini dile getiren hamzaoğlu "bunun garantisi yok. emre çolak'ın daha iyi şeyler yapma isteğinden kaynaklanan hataları ve toparlayamaması oradaki dengeleri bozdu. topa sahip olabilir, çabuk oynayabiliriz diye düşünüyorduk" şeklinde konuştu.

denayer'i stoperde, hakan balta'yı ise ön liberoda maça başlattığını anlatan sarı-kırmızılı çalıştırıcı, "ama beklediğimiz şeyi ilk yarıda göremedik. ikinci yarıda yaptığımız değişikliklerle daha etkili olduk ama bu kez de gol bulamadık. ikinci yarıdaki oyun, bizi bundan sonrası için umutlandırdı. eksiklerimiz var tabii ki ama daha iyi olacağımıza inanıyorum' değerlendirmesinde bulundu.

ikinci yarıda yakaladıkları fırsatları değerlendirmeleri gerektiğini aktaran hamzaoğlu, "o pozisyonlarda golü bulmamız lazımdı. golü bulma noktasında yeterince etkili değildik. bu da bizim eksiğimiz. düzeltmesi gerekenler yine bizleriz. daha çok çalışacağız. ikinci yarı oyunu elimize aldık fakat rakibin 2-0 önde bulunmasının da bunda etkisi olabilir. aslında bir gol gerekiyordu. eğer bir gol atabilseydik, o moralle maçı farklı bir noktaya taşıyabilirdik" ifadelerini kullandı.

sarı-kırmızılı takımla ilk maçına çıkan denayer'in performansından memnun olduğunu aktaran hamzaoğlu, podolski'nin erken oyundan düştüğü şeklindeki bir yorum üzerine de, "bundan bizim de memnun olduğumuzu söyleyemeyeceğim. daha iyisini yapması gerekiyor. biraz yavaş gelişiyor ama bize daha fazla katkı yapacağını düşünüyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;