Başkanlık sistemi

Kılıçdaroğlu: Belli çevrelere hayâl kırıklığı yaşattık

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Anayasa Mahkemesi'ne başvurmayarak 'belli çevrelere hayâl kırıklığı yaşattıklarını' söyledi, "Bunu meydanlarda koz olarak kullanmak istiyorlardı. Biz milletin sağduyusuna güveniyoruz" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde düzenlenen CHP Genişletilmiş Başkanlar Toplantısı'na katıldı. [Fotoğraf: AA]

chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu, partisinin anayasa mahkemesi'ne başvurmayacağını açıklamasının 'belli çevrelere hayâl kırıklığı yaşattığını' söyledi, "bunu meydanlarda koz olarak kullanmak istiyorlardı. biz milletin sağduyusuna güveniyoruz" dedi.

kılıçdaroğlu ayrıca, maltepe'de darbedilen başörtülü lise öğrencisini ziyaret edeceğini söyledi, "hiç kimsenin giyim tarzıyla uğraşmak gibi bir düşünceyi, hiç kimse kafasından dahi geçirmemelidir. herkes bu ülkenin caddelerinde, sokaklarında özgürce gezebilmelidir. herkesin giyimine, kuşamına herkesin saygı duyması gerekir. ben de öğleden sonra aileyi ziyaret edeceğim, kız kardeşimle tanışacağım, onun da sorunlarını dinleyeceğim" dedi.

chp lideri, istanbul'da ordu dernekleri federasyonu'nun düzenlediği etkinlikte konuştu.

'180 derece değişiklik'

kılıçdaroğlu, işsizlik oranının yüzde 12,1'e yükselmesi nedeniyle hükümeti eleştirdi. kılıçdaroğlu, "ülkede bir ekonomik kriz var ve bunun en somut örneği de işsizliktir. umarız ekonomi politikalarında 180 derecelik değişiklik yaparlar" diye konuştu.

kılıçdaroğlu, "referandum sonucunda hayır çıkarsa ne olur? ülkede kaos mu yaşanır? hayır, tam tersi. sayın cumhurbaşkanı görevine devam edecek. sayın yıldırım devam edecek. meclis yine demokratik yöntemlerle göreve devam edecek. türkiye yoluna devam edecek" dedi.

'bazı çevrelerde hayâl kırıklığı yaşattı'

"bu açıdan, sandığa giderken düşünerek sandığa gidilmesini istiyoruz" diyen chp genel başkanı, "anayasa değişikliği kararını anayasa mahkemesi'ne götürmeyeceğimiz yönündeki açıklama, belli çevrelere hayâl kırıklığı yaşattı. bunu meydanlarda koz olarak kullanmak istiyorlardı. biz millete güveniyoruz" diye devam etti.

"sorun chp, akp, mhp sorunu değil; kararı millet verecektir" diyen kılıçdaroğlu, "biz milletin sağduyusuna güveniyoruz çünkü millet parlamentonun değerini biliyor. bütün yetkinin bir kişiye verilmesinin zararlarını biliyor. amasya bildirgesi’nde ne söylendiyse, 'milletin istiklâlini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır', biz yine böyle düşünüyoruz" diye konuştu.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;