Doğu Kudüs

Kudüs'te gergin gün

İsrail askerleri tarafından başından vurularak yaralanan 16 yaşındaki Muhammed Abdülcelil Sinokrot'un hayatını kaybetmesi üzerine Doğu Kudüs'te toplanan Filistinliler ile İsrail askerleri çatıştı. Olaylarda 70’ten fazla Filistinli yaralandı.

16 yaşındaki Filistinli gencin ölmesi üzerine Doğu Kudüs'te olaylar çıktı. [Fotoğraf-AFP]

doğu kudüs’ün vadi el-cevz semtindeki cenaze evinin önünde toplanan filistinliler, sinokrot'un öldürülmesini protesto etti.

filistinliler, gösteriye müdahale etmek isteyen israil askerlerine taşla karşılık verdi. askerlerin, göz yaşartıcı gaz, ses bombası ve plastik mermi kullandığı olayda 70’in üzerinde filistinli yaralandı.

filistin kızılayı yetkilileri, yaralananlardan dördünün hastaneye kaldırıldığını, diğer yaralılara, olay yerindeki sağlık ekiplerince ayakta müdahale edildiğini söyledi.

öldürülen filistinli gencin evinin çevresinde ise israil askerleri ile filistinliler arasındaki gerginlik devam ediyor.

esnaf kepenk kapattı

16 yaşındaki gencin hayatını kaybetmesi üzerine doğu kudüs'ün selahaddin caddesi'ndeki filistinli esnaf, gün içerisinde kepenk kapattı. 

ayrıca sinokrot'un, vadi el-cevz semtindeki evinin çevresine hamas ve fetih bayrakları ile civardaki evlere gencin resimleri asıldı.

geçen pazar, doğu kudüs’ün vadi el-cevz semtinde yatsı namazına giderken başından plastik mermiyle vurulan sinokrot, tedavi altına alındığı israil’in hadassa ayn kerem hastanesinde dün yaşamını yitirmişti. 

kaynak: aa ve afp

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;