Spor

Kupaya yeni ev sahibi aranıyor

Afrika Futbol Konfederasyonu, ebola salgını yüzünden 2015 Afrika Uluslar Kupası ev sahipliğini istemeyen Fas’ın yerine ev sahibi arıyor.

Konular: Futbol
Eboladan ölenlerin sayısı 4 bini aştı. [Fotoğraf: Reuters]

fas, özellikle batı afrika ülkelerinde giderek büyük bir sorun haline gelen ebola virüsü yüzünden turnuvanın 2016’ya ertelenmesini talep etti.

afrika futbol konfederasyonu bunun mümkün olmadığını söyleyerek, fas’tan ya turnuvayı belirlenen tarihte düzenlemesini ya da ev sahipliğinden vazgeçmesini istedi.

konfederasyon önlem olarak, bazı ülkelerin federasyonlarına, ev sahipliğini isteyip istemediklerini de sordu.

güney afrika ve gana, konfederasyondan bu yönde mektup aldıklarını açıklayan iki ülke.

afrika futbol konfederasyonu başkanı issa hayatou, bir heyetle birlikte 3 kasım’da fas’a gidecek.

yapılan görüşmelerden fas’ın ev sahipliğinden vazgeçmesi sonucu çıkarsa, bu süreçte ev sahipliğini kabul eden bir ülke, 2015 afrika uluslar kupası’nı düzenleyecek.

2015 afrika uluslar kupası’nın 17 ocak - 8 şubat arasında düzenlenmesi planlanıyor.

ebola virüsü şu ana kadar 4 binden fazla afrikalının ölümüne neden oldu.

kaynak: reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;