Türkiye

Kütahya’da ‘bayrak yakıldı’ gerginliği

Kütahya Tavşanlı’da TOKİ konutları inşaatında yanmış bir Türk Bayrağı bulunması üzerine toplanan 500’e yakın kişiye polis müdahale etti. Göstericilerin bir kısmı işçilerin kaldığı barakaları ateşe verdi. Bayrak yaktığı iddiasıyla gözaltına alınan işçi, "Kendi astığım bayrağı niye yakayım?" dedi.

Konular: Türkiye

kütahya'nın tavşanlı ilçesinde türk bayrağının yakıldığı iddiasıyla polis merkezi önünde toplanan gruba güvenlik güçleri müdahale etti.

dağçeşme mahallesi'ndeki toki inşaatında doğu ve güneydoğu illerinden çalışmaya gelen işçiler tarafından türk bayrağı yakıldığı ve olayla ilgili 3 kişinin polis tarafından gözaltına alındığı iddiası üzerine 500’e yakın gösterici, tavşanlı polis merkezi amirliği önünde toplandı.

tavşanlı kaymakamı numan hatipoğlu da polis merkezi amirliği önüne gelerek kalabalığa dağılmaları konusunda uyarıda bulundu. kalabalığın dağılmamakta direnmesi üzerine kütahya'dan takviye çevik kuvvet ekibi ilçeye sevk edildi.

gruptan bazıları polislerin üzerine taş ve şişe atması üzerine, emniyet güçleri biber gazıyla müdahalede bulunarak göstericileri dağıttı.

polisin dağıttığı göstericilerin bir kısmı işçilerin kaldığı barakaları ateşe verdi. yangını itfaiye ekiplerince söndürüldü.

5 kişi yaralandı

başlarına taş ve şişe isabet etmesi sonucu 4 polisin ve bir gazetecinin yaralandığı olaylarda, 4 gösterici gözaltına alındı. yaralılar, doç. dr. mustafa kalemli tavşanlı devlet hastanesinde tedavi altına alındı.

‘bayrağı ben asmıştım’

doğan haber ajansı'na göre, yetkililer, toki konutları inşaatında çalışan bir işçinin dün akşam saatlerinde gözaltına alındığını açıkladı. bayrak yaktığı iddiasını reddeden işçi, yanan bayrağı kendisinin astığını ve düşmesin diye de demir telle bağladığını ifadesinde söyledi. adı açıklanmayan işçi, “hava kararmak üzeriydi. işleri bitirmek için hızlı çalışırken kaynak makinesinden çıkan kıvılcım nedeniyle bayrak alev aldı. bu bayrağı ben asmıştım. düşmesin diye de demir telle bağlamıştım. ben kasıtlı bir şey yapmadım. böyle bir şeyle suçlanmak beni çok üzdü. kendi astığım bayrağı niye yakayım?” dedi.

inşaat işçisi ifadesi alındıktan sonra dün saat 21.00 sıralarında cumhuriyet savcılığının talimatıyla serbest bırakıldı, ancak tavşanlı polis merkez amirliği önünde toplanan kalabalık nedeniyle dışarı çıkamadı. kalabalığın saat 03.00 sıralarında dağılmasının ardından polisler toki işçisini geniş güvenlik önlemleri altında sivil bir plakalı araçla kütahya'ya götürüp ve buradan da otobüsle memleketine gönderdi.

kaynak: aa ve dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;