NBA

LeBron James Pelicans'ı durduramadı

NBA'de New Orleans Pelicans evinde, Cleveland Cavaliers'ı 119-114 mağlup etti. Cavaliers üst üste ikinci kez kaybetti.

Konular: Spor, Basketbol
LeBron James attığı 41 sayı ile maçın en skorer ismi oldu. [Fotoğraf: AFP]

smoothie king center'da oynanan maçın ilk çeyreği 33-33'lük eşitlikle sona erdi. ilk yarı sonunda beş sayılık farka ulaşan pelicans, son çeyreğe de 13 sayılık avantajla girdi. cavaliers'ın son çeyrekteki çabası ise sonucu değiştirmedi.

new orleans ekibinin türk oyuncusu ömer aşık, ilk beşte başladığı maçı dokuz sayı, 14 ribaunt ve bir asist ile tamamladı. pelicans'ta tyreke evans 31 sayı, 10 asist, ryan anderson da 30 sayı attı. takımın yıdızı anthony davis ise sakatlandı ve yalnızca altı buçuk dakika sahada kaldı. davis sekiz sayı attı.

cavaliers'ta ise lebron james'in 41 sayısı yenilgiyi önlemeye yetmedi.

new orleans pelicans, 22'nci maçında 11'inci galibiyetini elde etti. üst üste ikinci yenilgisini alan cavaliers ise 22'nci maçında dokuzuncu kez kaybetti.

lakers, spurs'ü devirdi

los angeles lakers, son şampiyon san antonio spurs'u deplasmanda uzatmalarda 112-110 yendi.

normal süresi 101-101 eşitlikle sona eren mücadeleyi kazanarak bu sezonki yedinci galibiyetine uzandı.

lakers'ta nick young 29 sayıyla, yıldız basketbolcu kobe bryant 22 sayı, 9 asist ve 5 ribauntla, carlos boozer 14 sayı ve 13 ribauntla, jordan hill 14 sayı ve 10 ribauntla, jeremy lin ise 14 sayı ve 8 asistle galibiyette önemli rol üstlenen isimler arasında yer aldı. bryant, nba kariyerinde toplam 32 bin 284 sayıya ulaşırken, tüm zamanların sayı kralları listesinde 32 bin 292 sayıyla 3. sırada bulunan michael jordan'ı geride bırakmaya çok yaklaştı.

bu sezon 7. mağlubiyetini alan spurs'ta tim duncan 19 sayı ve 18 ribauntla, danny green de 19, manu ginobili 18, cory joseph de 16 sayıyla mücadele etti.

enes'in 25 sayısı yetmedi

diğer maçta utah jazz, energysolutions arena'da miami heat'i konuk ederken, türk oyuncu enes kanter'in skorer oyununa rağmen mücadeleden 100-95 mağlup ayrıldı.

sezonun 11'inci galibiyetine uzanan heat'te dwyane wade 29 sayı ve yedi asistle, chris bosh 22 sayı ve dokuz ribauntla, luol deng ise 14 sayıyla takımına galibiyeti getirdi.

jazz, türk oyuncu enes kanter'in 25 sayı ve sekiz ribauntluk performansıyla oyunda kalsa da sezonun 17'nci mağlubiyetini almaktan kurtulamadı.

kaynak: al jazeera ve aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;