Lübnan

Lübnan'da Suriye kavgası

Ülkenin kuzeyindeki Trablus'ta, 20 Mart Perşembe gecesi Suriye rejimi yanlıları ile rejim karşıtları arasında çıkan silahlı çatışmada 3 kişi öldü, 11 kişi de yaralandı.

Trablus'a çok sayıda asker sevk edildi. [AFP]

güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, çatışmalar suriyelilerin yoğun olarak yaşadığı trablus'un babu't-tebbane ve cebel muhsin bölgelerinde yaşandı.

kentte 14 mart tarihinden bu yana devam eden çatışmalarda ölü sayısı 17'ye, yaralı sayısı 102'ye yükseldi. yaralılardan 19'u asker.

çatışmalar nedeniyle bölgedeki çok sayıda ev, dükkân ve araç da zarar gördü.

lübnan güvenlik güçleri olayların son bulması için güvenlik önlemlerini arttırdı. bölgeye giriş ve çıkışlara izin verilmiyor.

trablus'ta yol kenarına yerleştirilen bir bombanın patlaması sonucu ise bir asker yaralandı. bombanın kimler tarafından yerleştirildiği bilinmiyor. yetkililerden de konu ile ilgili henüz bir açıklama gelmedi. 

bölgede, şimdiye kadar suriye’deki iç savaşla ilgili çıkan çatışmalar ve diğer şiddet olaylarında 170 kişi ölmüş, bin 282 kişi de yaralanmıştı.

suriye'deki iç savaşın başladığı 2011'den önce de, iki bölge halkı arasında, lübnan'nın eski başbakanı refik hariri'ye yönelik suikastın arkasında suriye rejiminin olup olmadığı tartışmaları nedeniyle gerilim yaşanıyordu.

lübnan'da yaklaşık 10 ay süren müzakerelerin ardından şubat ayında temam selam başkanlığında yeni hükümet kurulmuştu.

ülkede hükümetin parlamentodan alması gereken güvenoyu krizi ise son gün aşıldı. temam selam başkanlığındaki yeni hükümet parlamentodan güvenoyu aldı.

kaynak: al jazeera 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;