Kürt sorunu

Mardin'de faili meçhul kazısı

Şırnak'ın Silopi ilçesinde 2001'de jandarma merkezine çağrılan ve bir daha kendilerinden haber alınamayan iki eski HADEP üyesi için Mardin'de kazı yapıldı. Kazıda bulunan kemiklere DNA incelemesi yapılacak.

Konular: Türkiye
Battaniyeye sarılı kemikler DNA testi için Adli Tıp'a gönderildi. [DHA]

2003'te kapatılan halkın demokrasi partisi (hadep)'nin faili meçhul cinayete kurban giden yöneticileri serdar tanış ve ebubekir deniz için mardin'in dargeçit ilçesindeki mezarlıkta kazı yapıldı.

mardin'deki kazıda, battaniyeye sarılı gömülmüş halde bulunan kemiklerden dna testi için parçalar alındı.

mezardan çıkartılan kemikler adli tıp kurumu'nda, tanış ve deniz'in yakınlarından alınan dna örnekleriyle karşılaştırılacak.

ihd ve baro da takip ediyor

şırnak'ın silopi ilçesinde 2001'de jandarma merkezine çağrılan ve bir daha kendilerinden haber alınamayan iki kürt siyasetçinin faillerinin bulunması için avukatlarının başvurusu olmuştu.

ismi açıklanmayan bir kişinin ifadesi üzerine, dargeçit cumhuriyet savcılığı mezarlıkta kazı yapılmasına karar verdi. 

kazı sırasında tanış ve deniz'in aileleri, avukatları, barış ve demokrasi partisi (bdp) ve insan hakları derneği (ihd) yöneticileri ile şırnak barosu'ndan avukatlar da mezarlıktaydı.

kaynak: ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;