MHP

MHP’de Sinan Oğan aday

MHP Iğdır eski milletvekili Sinan Oğan, MHP Genel Başkanlığı'na adaylığını açıkladı. Oğan adaylığını açıkladığı toplantıda "Bu kutlu dava siyaseten yıpranmış olanların vakit geçirme yeri değil" dedi.

Konular: MHP, Türkiye
Sinan Oğan, ihraç kararından sonra Al Jazeera'nin sorularını yanıtladı.

mhp'den ihraç edilen ancak mahkeme kararıyla 1 kasım seçimlerinden bir gün sonra partiye dönen oğan, düzenlediği basın toplantısında genel başkanlığa adaylığını açıklayarak mhp'de seçimli kongre yapılması konusunda çağrıda bulundu. oğan, "sayın genel başkan’ı hukuka ve ülkücü iradeye saygı göstermeye davet ediyor ve çağrıda bulunuyorum. vakit geçirmeden ülkücü iradeye yakışan bir olgunlukla partimizi olağanüstü kurultaya götürmek için gerekli hazırlıklara başlamalıdır" dedi.

"bu kutlu dava siyaseten yıpranmış olanların vakit geçirme yeri değil"

ankara'da düzenlediği 'bugün kurultay yarın iktidar' konulu basın toplantısında mhp genel başkanlığı'na adaylığını açıklayan oğan şunları söyledi;

"sayın genel başkanımızın izahta zorlandığımız politikaları neticesinde mhp 7 haziran seçim sonuçlarına göre her 4 seçmeninden 1'inin oyunu kaybetmiştir. kazandığı milletvekili sayısı yarı yarıya inerek meclis'teki en sonuncu parti konumuna gelmiştir maalesef. daha da acısı pkk'nın mecliste siyasal uzantısı olan bir partinin dahi gerisine düşmüştür. mhp bazı insanların şahsi menfaatleri ve hevesleri için ikbal ve ikmâl davası değildir. bu kutlu dava omuzları yükü taşıyamayacak kadar yorgun ve siyaseten yıpranmış olanların vakit geçirme yeri ve de yetkilerini nüfuz ticaretine dönüştürenlerin uğrak yeri de değildir. olmamalıdır"

"olağanüstü kurultay için hazırlıklar başlamalı"

mhp yönetimine kongreyi toplama çağrısı yapan oğan şu ifadeleri kullandı:

"bugün toplayacağımız kurultay yarının iktidarını hazırlayacaktır. kurultaylar iç muhasebeleşme, sorunlarla yüzleşme, geleceğin yeniden inşa edileceği fırsatlardır. sayın genel başkan korkmadan, gocunmadan, bir an önce olağanüstü kurultayı toplayıp sorunlarımızı serbestçe tartışalım. sayın genel başkanı hukuka ve ülkücü iradeye saygı göstermeye davet ediyor ve çağrıda bulunuyorum. vakit geçirmeden ülkücü iradeye yakışan bir olgunlukla partimizi olağanüstü kurultaya götürmek için gerekli hazırlıklara başlamalıdır. daha dün kendisini oy birliğiyle genel başkan seçen bu delegasyona genel başkan, güvenmelidir"

"mhp'ye genel başkan adayı olacağım"

mhp'de tüzük kurultayı gerçekleştirildikten sonra genel başkan adayı olacağını açıklayan oğan, "ülkücü hareketin bize yüklediği hiçbir görevden kaçınmayacağımı ve tüzük kurultayı gerçekleştirildikten sonra da mhp'ye genel başkan adayı olacağımı saygıyla duyuruyorum" dedi.

kaynak: dha
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;