Bilim-Teknoloji

Microsoft’tan Nokia itirafı

Finlandiyalı telefon şirketi Nokia’yı satın alan Microsoft, bu alımın başarısız bir girişim olduğunu itiraf etti. Firma 7800 kişiyi işten çıkaracağını da açıkladı.

Konular: Bilim-Teknoloji
Microsoft Nokia'yı satın aldıktan sonra telefonların Nokia ibaresini kaldırmıştı
Microsoft Nokia'yı satın aldıktan sonra telefonların Nokia ibaresini kaldırmıştı.

microsoft’un ceo'su satya nadella tarafından çalışanlara gönderilen bir e-postada yapılan açıklamaya göre firma nokia’yı satın aldığı için 7.8 milyar dolar zarar etti. şirketin zarar hanesine yazılan bu rakam nokia için verilen 7.2 milyar dolardan daha büyük bir değer. 

konuyla ilgili bir diğer açıklama ise 7800 kişinin işine son verilecek olması. büyük bir çoğunluğu eski nokia çalışanı olan bu kişilerin önümüzdeki günlerde işlerine son verileceği açıklandı. nokia’yı satın aldıktan sonra ismini telefonlardan silen microsoft, geçen yıl bu firmadan kendi bünyesine katılan 18 bin kişiyi işten çıkarmıştı. 

çalışanlara gönderdiği bilgilendirme notunda bundan sonra windows phone eko sistemini geliştirmeye yöneleceklerinin altını çizen nadella, telefon işlerini yeniden yapılandıracaklarını ifade etti. şirketten yapılan bu açıklamalar bazı çevreler tarafından ’telefon işinden çıkıyor’ şeklinde yorumlandı.   

2013 yılında satın aldı

microsoft, nokia’nın telefon birimini 2013 yılında 7.2 milyar dolara satın aldı. o dönem microsoft’un ceo koltuğunda bulunan steve balmer bu satın alma yüzünden ciddi eleştirilere hedef olmuştu. yine o dönem nokia’nın ceo’su olan stephen ellop'a ise eski bir microsoft çalışanı olarak nokia’yı ucuza sattığı eleştirileri de getirilmişti.

pazar payı düşük

windows phone işletim sistemini kullanan akıllı telefonların dünya çapındaki pazar payı çok düşük. bu alanda bir ekosistem geliştiremeyen microsoft'un akıllı telefonları dünya çapında yüzde 2.7 oranında bir pazar payına sahip (idc’nin 2015 ilk çeyrek raporuna göre). 

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;