Mısır'da darbe dönemi

Mısır'da askerlere saldırı

İsmailiye ve Sina bölgelerinde meydana gelen saldırılarda iki subay hayatını kaybetti, üç polis yaralandı. Darbeden sonra Mısır'da özellikle Sina Yarımadası'nda güvenlik güçleri sıkça saldırıların hedefi oluyor.

Konular: Ortadoğu, Mısır
Sina bölgesinde ordu birlikleri operasyon yapıyor. [Al Jazeera]

mısır emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, ilk saldırı ismailiye'nin ebu suveyr bölgesinde kahire anayolu üzerinde meydana geldi.

muhammed ahmed abdusselam adlı bir subay, kimliği henüz tespit edilemeyen kişi veya kişiler tarafından silahla vuruldu. başına isabet eden kurşunla yaralanan abdusselam hastanede hayatını kaybetti.   

diğer saldırı ise sina yarımadası’nda meydana geldi.

mısır ordusunun sözcüsü albay muhammed ali, sina yarımadası’nın kuzeyinde yer alan eş-şeyh zuveyd ilçesi ile el-harube bölgesi arasında orduya ait otobüse, kimliği henüz belirlenemeyen silahlı kişiler tarafından ateş açıldığını söyledi.

çapraz ateşe alınan askeri otobüste bulunan tuhami es-seyyid tuhami adlı astsubay hayatını kaybetti, çevik kuvvete bağlı 3 polis ise yaralandı.

saldırıların sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı. 

sina bölgesi

mısır'ın sina bölgesi ve çevresindeki kentler, 3 temmuz 2013 tarihinde gerçekleşen askeri darbeden bu yana güvenlik güçlerini hedef alan saldırılara sahne oluyor.

mısır ordusu, askerleri ve sivilleri hedef alan saldırılar sebebiyle sina yarımadası'nda 2013 eylül'de başlattığı operasyonları sürdürüyor.

ordu kaynakları 24 mart’ta yaptıkları açıklamada, sina bölgesinde teröre destek verdikleri gerekçesi ile 26 kişinin tutuklandığını duyurmuştu.

mısır dışişleri bakanı muhammed ibrahim geçtiğimiz günlerde düzenlediği basın toplantısında, son üç ayda ülkede güvenlik güçlerine yönelik 19 saldırı düzenlendiğini söyledi.

ibrahim, saldırıların tamamından “ensar el makdis” adlı selefi silahlı örgütü sorumlu tuttu.

mısır içişleri bakanlığı, askeri darbenin ardından düzenlenen terör saldırılarında 252 polis ile 187 askerin hayatını kaybettiğini duyurdu.

uluslararası af örgütü’ne göre ise mursi’nin devrilmesinin ardından ülke genelinde darbe karşıtlarına yönelik güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonlarda 1400 kişinin öldüğünü açıkladı.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;