Mısır'da darbe dönemi

Mısır'da hapis cezaları bitmiyor

Mısır'da bir mahkeme, Mart ayında darbe karşıtı gösterilere katıldıkları gerekçesiyle iki gence üçer yıl hapis cezası, 7 kişiye de 50’şer bin Cüneyh (7.150 Dolar) para cezası verdi.

Konular: Ortadoğu, Mısır
Mısır'da polisin aşırı güç kullandığu gösterilerde darbe karşıtı binlerce gösterici hayatını kaybetti. [Fotoğraf: Reuters]

17 yaşındaki amr far ile 16 yaşındaki ömer nasr’ın aileleri, port said mahkemesinin çocuklarına 3’er yıl hapis cezası ile 100’er bin cüneyh (14.300 dolar) para cezası verme kararını reddetti.

darbe karşıtı gösterilere katılan diğer 7 kişi ise berat etmelerine rağmen para cezasından kurtulamadı.

mahkeme, 9 çocuğu “terörist” gruba üye olmak, izinsiz gösteri yapmak, sistemi yıkmaya çalışmak ve kamu kurumlarına zarar vermekle suçluyordu.

insan hakları örgütleri, 3 temmuz 2013’te yapılan askeri darbeden bu yana yüzlerce çocuğun gözaltına alındığını ve cezaevlerine konulduğunu söylüyor.

bazı insan hakları örgütleri mısır’daki cezaevlerinde yaklaşık 500 çocuğun bulunduğunu ve kötü koşullarda tutulduğunu iddia ediyor.

9 aydan beridir çok sayıda çocuk mahkemelere çıkarılmadan cezaevlerinde ve gözaltı merkezlerinde tutuluyor. savcılık ise bu çocukların tutulmaları süresini uzatmaya devam ediyor.

mucide hapis cezası

kahire’nin güneyindeki asyot bölgesi savcılığı, polis aracını yakmakla suçladığı 15 yaşındaki abdullah asım adlı bir genci de hapis cezasına çarptırdı.

asım, mısır’ı temsil etmek üzere 4 mayıs 2014’te intel şirketi tarafından abd’de düzenlenecek olan bilim yarışmalarına katılmaya hak kazanmıştı.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;