Türkiye

'MİT adı gibi milli olmalı'

CHP lideri Kılıçdaroğlu, MİT'e yönelik 'CHP'ye operasyon yapıyor' iddiasını sürdürüp, "Biz Milli İstihbarat Teşkilatı'nın adı üstünde milli olmasını ve devlete hizmet etmesini istiyoruz" dedi.

Konular: Türkiye
Kılıçdaroğlu, Lalapaşa Mahallesi'nde Gençlik Merkezi'nin açılışını yaptı. [AA]
chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu, partisinin bölge toplantısı için geldiği erzurum'da 'mit chp'ye operasyon yapıyor' şeklindeki açıklamasıyla ile ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı. kılıçdaroğlu şunları söyledi:
"şu anda cumhuriyet'in değerlerini savunan; ulusal değerlere, milli değerlere bağlı olan, demokrasiyi ve özgürlüğü savunan, akp'nin karşısında tek parti var. o partinin adı cumhuriyet halk partisi. siyasal partiler devleti yönetmek üzere iktidara gelirler, devlet olmak için değil ama adalet ve kalkınma partisi şu anda bir devlet partisidir. devletin kurumları devlete hizmet etmiyorlar, adalet ve kalkınma partisi'ne hizmet ediyorlar. bunlardan birisi de mit içindeki bir gruptur. biliyorsunuz yasayla kurulmuştur. almanya'da gestapo da yasayla kurulmuştur. gestapo'nun özelliği neydi? alman devletine değil, almanya'daki iktidara hizmet etmekti."
 
kılıçdaroğlu, "biz milli istihbarat teşkilatı'nın adı üstünde milli olmasını ve devlete hizmet etmesini istiyoruz. bir siyasal partinin iç işlerine müdahale etmesini istemiyoruz. iktidardan gelecek talimatla bir siyasal partiyi 'nasıl karıştırırım' diye bir çabanın içerisine girmesini istemiyoruz. bunu açıklıkla da ifade ediyoruz" diye konuştu.
 
bir gazetecinin "sayın başbakan'ın yarın tunceli'ye ziyareti olacaktı. tunceli isminin dersim olarak değiştirileceği iddiası var. konuyla ilgili ne düşünüyorsunuz" sorusuna kılıçdaroğlu, "şu an zaten bizim teklifimiz var meclis'te. bu yeni bir şey değil ki" karşılığını verdi.
 
kılıçdaroğlu hürriyet gazetesi'ne verdiği demeçte, 'akp'nin derin devleti' dediği bir grubun mit ile birlikte partisini karıştırmak için çalıştığını iddia edip, ulusalcı milletvekillerine 'tuzağa düşmeyin' demişti. 
 
kaynak: anadolu ajansı
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;