Kafkasya

Moğolistan'a vizeler kalktı

Başbakan Erdoğan'ın Orta Asya turu kapsamında gerçekleştirdiği ziyarette, iki ülke arasında vizelerin kaldırılması konusunda anlaşmaya varıldı.

Haberin Öne Çıkanları

Kırgızistan'a gitmişti

Heyetler görüştü

Ticari anlaşmalar

Ziyaretle, iki ülke arasındaki ticari işbirliğinin de artması hedefleniyor. [AA]

başbakan recep tayyip erdoğan, orta asya turu kapsamında kırgızistan'ın ardından moğolistan’da resmi temaslarda bulundu.

erdoğan, perşembe günü moğolistan başbakanı noroviin altanhuyag ile bir görüşme yaptı. iki ülke heyetleri, siyasi ve ticari ilişkileri masaya yatırdı.

türk ve moğol halkları arasındaki dostluğun yüzyıllara dayandığına işaret eden erdoğan, "bu topraklarda şekillenen bu dostluğu geliştirmek istiyoruz. özellikle moğolistan'ın türkiye'yi hindistan, güney kore, japonya, abd ve ab ile birlikte üçüncü komşu olarak değerlendirmesini, türkiye'ye, türkiye'nin dostluğuna atfedilen önemin göstergesi olarak görüyoruz'' diye konuştu.

vizeler kaldırıldı

görüşmede moğolistan'ın türkiye'ye uyguladığı vizenin kaldırılmasına karar verildi.  türkiye, moğolistan'a doğrudan uçuş yapılan dört ülkeden biri

ziyaretle, iki ülke arasındaki ticari işbirliğinin de artması hedefleniyor. bazı türk firmalar moğolistan'da inşaat yatırımı için anlaşmalar imzalayacak. türkiye'nin moğolistan ile ticaret hacmi, 35 milyon dolar seviyesinde.

erdoğan moğolistan’da önce tur kapsamında kırgızistan’da temaslarda bulunmuştu.

kaynak: ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;