Türkiye

'Monşerlere kurban olsun'

Erdoğan'ın, Ekmeleddin İhsanoğlu için yaptığı "monşer" benzetmesine CHP'den tepki geldi. Genel Başkan Yardımcısı Loğoğlu "Başbakan ve o şekilde düşünenler monşerlere kurban olsunlar" dedi.

Konular: Türkiye, TBMM, CHP
Faruk Loğoğlu
Loğoğlu Meclis'te basın toplantısı düzenledi. [Al Jazeera - Osman Baytürk]

meclis'te bir basın toplantısı düzenleyen chp genel başkan yardımcısı faruk loğoğlu, erdoğan'ın "monşerin ne olduğunu bilmediğini" savundu. loğoğlu, erdoğan'ın "monşer" lafı tutkusuna geri döndüğünü, karşısındaki adayları bu şekilde suçladığını iddia etti:

"sözde kendine göre monşerleri aşağılıyor mu, farklı bir alana mı itmek istiyor? sayın ekmeleddin ihsanoğlu; yozgat, istanbul, sakarya'ya gitti, halk arasında rahatça gidip dolaşabiliyor. etrafında yüzlerce koruma yok. halktan adamlık, halkın arasında olabilmektir. allah korusun cumhurbaşkanı adayı sayın erdoğan, halkın arasına girdiğinde ya küfrediyor, ya dayak atıyor veya itidalini kaybedip, çok sıkıntılı durumlara düşüyor. hangisi monşer, hangisi halk adamı? adana tabiriyle söyleyelim; sayın başbakan ve o şekilde düşünenler, monşerlere kurban olsunlar."

cumhurbaşkanı adayı ve başbakan erdoğan samsun mitinginde "cumhurbaşkanının yolla işi olmaz mı, metroyla işi olmaz mı; tünellerle, viyadüklerle işi olmaz mı? bunlar monşer, monşerlerin bu tür şeylerle işi olmaz" demişti. 

'akp'nin işine geldiği zaman...'

işid tarafından kaçırılan musul başkonsolosluğu çalışanlarının serbest bırakılacağına dair iddialar da loğoğlu'na soruldu: 

"bize ulaşan bilgiler, serbest bırakılmanın artık esas yönünden bir sorun değil, sadece zamanlama yönünden bir konu olduğu. zamanlama, rehine işlemi yapanlar değil. onların da kim olduğu belli değil; işid mi, değil mi; başka grup mu, o bile belli değil. bunların hükümetin, akp'nin zamanlama açısından en işine gelecek noktada serbest bırakılmalarını beklemek herhalde en doğru beklenti olur."

loğoğlu, işid tarafından alıkonulan türk tır şoförlerinin çok asil davrandığını, ölçülü konuştuğunu, ayrıntıya girmediğini dile getirerek, şoförleri tebrik etti. 

kaynak: anadolu ajansı

 

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;