Türkiye

Müezzinoğlu: Ambulans şoförümüzü şehit etmişler

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde PKK saldırısı sonucu 2 asker şehit oldu, 8 asker ve 1 korucu yaralandı. Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, yaralıları almaya giden ambulans şoförünün PKK tarafından öldürüldüğünü söyledi.

[ARŞİV]

sağlık bakanı mehmet müezzinoğlu, şırnak’ın beytüşşebap ilçesinde güvenlik güçleri ve pkk arasında çıkan çatışmada yaralıları almaya giderken pkk tarafından kaçırılan ambulansın şoförünün şehit edildiğini söyledi.

müezzinoğlu, "terör bize bayramımızı zehir etti. bugün de yine sabah iki tane şehit, 11 tane yaralımızın haberini aldık. insanlık dışı tuzak kuran bu terör örgütü ne yazık ki yaralı kurtarmaya çalışan 112 ekiplerini kaçırdı. ekiplerimizden haber alamıyoruz" dedi. 

bu esnada danışmanlarından biri müezzinoğlu'nun önüne bilgi notu koydu. bunu okuyan müezzinoğlu, "maalesef ambulans şoförümüzü şehit etmişler. allah bunları kahretsin. bu millet size bu bedeli ödetecek" diye tepki gösterdi.

bakan müezzinoğlu, konuşmasının ardından gazetecilerin sorusu üzerine, ambulansta bulunan diğer görevliler hakkında herhangi bir bilgi alamadıklarını, öğrendiklerinde kamuoyu ile paylaşacaklarını söyledi.

anadolu ajansı şoförün uzun namlulu silahlarla ateş açıldığı esnada ambulansta olduğunu ve burada hayatını kaybettiğini duyurdu. ajansın haberine göre iki sağlık personeli de pkk tarafından kaçırıldı.

hdp heyet gönderecek

hdp iki askerin şehit olduğu şırnak'ın beytüşşebap ilçesine heyet göndereceğini açıkladı. partinin basın biriminden yapılan açıklamada, heyetin amacının "yaşananları yerinde incelemek, belirlemek ve halkla dayanışmak" olduğu belirtildi.

açıklamaya göre batman milletvekili saadet becerikli, diyarbakır milletvekilleri altan tan ve imam taşçıer ve hakkâri milletvekili nihat akdoğan'ın yanı sıra hdp'nin myk ve parti meclisi üyeleri ile dtk ve dbp yetkililerinin de aralarında olduğu bir heyet cumartesi günü ilçeye gidecek.

2 şehit, 9 yaralı

genelkurmay'dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"şırnak'ta güvenlik güçlerine 24 eylül 2015 saat 23.00'te ve 25 eylül 2015 saat 05.40'ta iki saldırı düzenlenmiştir. her iki saldırıda da teröristlerce açılan ilk ateş esnasında iki kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş; biri geçici köy korucusu olmak üzere dokuz kahraman silah arkadaşımız ise hayati tehlike arz etmeyecek şekilde yaralanmışlardır. terörist saldırısına maruz kalan birliklerimiz tarafından derhal karşılık verilerek teröristlere önemli ölçüde zayiat verdirilmiştir.

bilahare insansız hava aracı, hava kuvvetleri ve helikopterler desteğinde uzman personelden oluşan birliklerimiz tarafından yapılan koordineli operasyonlar sonucunda, şu ana kadar toplam 34 terörist silah ve malzemeleri ile birlikte etkisiz hale getirilmiştir."

kaynak: dha, genelkurmay

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;