Avustralya Açık

Nadal Federer'e set vermedi

Yılın ilk grand slam turnuvası Avustralya Açık’ta Rafael Nadal, Roger Federer’i üç sette yenerek finale yükseldi.

Federer'i art arda beşinci kez yenen Nadal, bu maçlarda rakibine sadece bir set kaybetti. [AFP]

nadal, iki saat 24 dakika süren yarı final maçını 7-6, 6-3 ve 6-3’lük setlerle kazandı.

melbourne park’ta üçüncü kez finale yükselen ispanyol tenisçi, şampiyonluk maçında stanislas wawrinka ile karşılaşacak.

nadal, federer ile oynadığı 33’üncü maçta 23’üncü kez korttan galibiyetle ayrılan taraf oldu, rakibi karşısında grand slam turnuvalarındaki galibiyet serisini altı maça çıkardı.

dünyanın bir numarası, avustralya açık’taki tek şampiyonluğunu 2009 yılında isviçreli rakibini yenerek kazanmıştı.

nadal, özellikle ilk setin sonlarında uzun puanlar oynadıklarını ve bu dönemde federer’in agresif oyununa karşılık vermeyi başardığını söyledi.  ispanyol tenisçi, turnuvadaki en iyi maçını çıkardığını belirtti.

kariyerinin 14’üncü grand slam turnuvasını kazanmak için mücadele eden rafael nadal, finaldeki rakibi wawrinka ile bugüne kadar 12 kez karşılaştı ve hiç kaybetmedi.

kaynak: al jazeera ve ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;