Bilim-Teknoloji

Nokia telefon işine dönebilir

Finlandiyalı telefon üreticisi Nokia, telefon işine döneceğinin sinyallerini verdi. Konuyla ilgili açıklama firmanın CEO'sundan geldi.

Konular: Bilim-Teknoloji
Nokia'nın akıllı telefonları artık sadece Lumia ismiyle satılıyor
Nokia'nın akıllı telefonu Lumia, sadece Windows işletim sistemiyle satılıyordu.

telefon sektöründeki çalışmalarını microsoft’a sattıktan sonra bu alandan geçici olarak çekilen nokia, geri dönüşün sinyallerini verdi. almanya merkezli manager magazin dergisine açıklamalarda bulunan nokia ceo’su rajeev suri, telefon işine geri dönebileceklerinin ipuçlarını verdi. 

suri yaptığı açıklamada, "microsoft telefon üretiyor. biz bunları tasarlayabiliyor, daha sonra marka adına lisanlanabilir hale getirebiliriz" dedi. açıklamadan çıkan anlama göre firma kendi telefonlarına üretmek yerine dışarıda ürettirip lisans ücreti almayı planlıyor. firma benzer bir stratejiyi android tabanlı tablet bilgisayarları n1’de hayata geçirmişti.

nokia, microsoft ile yaptığı satın alma anlaşması gereği, 2016'nın son çeyreğine kadar kendi ismini kullanan telefon üretemeyecek. ancak bu anlaşma firmanın farklı şirketlere telefon ürettirip bunları noki markası ile satmasına engel değil. 

nokia ceo’su adı geçen telefonların ne zaman ve hangi şartlar altında piyasaya sürüleceği konusunda bir detay vermedi. 

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;