Barack Hüseyin Obama

Obama'dan Libya özeleştirisi

ABD Başkanı Obama, başkanlığı dönemindeki en kötü hatasının, Libya lideri Kaddafi'nin devrilmesinden sonraki süreç için plan yapmamak olduğunu belirtti.

Konular: ABD, Libya, Ortadoğu

2008 yılından bu yana ilk kez amerikan fox kanalına mülakat veren abd başkanı barack obama, başkanlığı boyunca yaptığı en kötü hatanın, 2011 yılında libya lideri muammer kaddafi'nin devrilmesinden sonraki süreç için plan yapmamak olduğunu söyledi.

libya'ya 2011 yılında yapılan müdahaleyle ilgili yorumunda obama, başkanlığı dönemindeki en kötü hatayı, "libya'da (kaddafi'nin devrilmesinden) sonraki gün için plan yapmakta başarısız olmamızdı. libya müdahalesi sonrası için daha fazlasını yapabilirdik" şeklinde nitelendirdi.

obama, geçen ay atlantic dergisinde yayımlanan özel mülakatında da libya konusunda konuşmuştu. bazı ab liderlerini "dikkat dağıtıcı olmakla" itham eden obama, libya'daki kaosun ortaya çıkmasında bu ülkelerin de payı olduğunu ima etmişti.

kaddafi'nin devrilmesinin ardından libya'daki istikrarsızlık halen devam ederken işid’in ülkenin belli bölgelerindeki etkinliği arttı.

‘en büyük başarı ekonomide’

obama, başkanlığı dönemindeki en önemli başarısının 2008 yılındaki büyük ekonomik krizden ülkeyi çıkarmak olduğunu düşündüğünü söyledi.

"obamacare" olarak da bilinen "sağlık reformunun" kabul edildiği günün başkanlığındaki en iyi günü olduğunu ifade eden obama, en kötü gününün ise 2012 yılında sandy hook ilkokulundaki katliamdan sonra bölgeye yapacağı ziyaret günü olduğunu belirtti.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;