Çözüm süreci

Öcalan'dan Kobani çağrısı

PKK lideri, tüm Kürtleri Kobani için IŞİD’e karşı savaşmaya çağırdı. İmralı’da avukatıyla görüşen Öcalan, "hükümetin ve devletin çözüm sürecinde müzakere sürecini bir türlü başlatmamasından" da yakındı.

Avukat Mazlum Dinç, müvekkili Abdullah Öcalan ile görüşmek için sabah saatlerinde İmralı Adası'na gitti. [Fotoğraf: AA]

pkk lideri abdullah öcalan’ın avukatı mazlum dinç, öcalan ile görüşmek için sabah saatlerinde gittiği imralı adası'ndan dönüşünde açıklama yaptı.

mazlum dinç, “sayın öcalan öncelikle kürt sorununun demokratik çözümü için her türlü adımı atmaya hazır olduğunu ancak hükümetin ve devletin bir türlü müzakere sürecini başlatmadığını, başlatmaya yanaşmadığını belirtti.” dedi.

avukatının anlatımlarına göre açıklamada, işid’den kurtarılan 46 türk rehine konusu da konuşuldu. öcalan konuyla ilgili, “özellikle musul rehinelerinin serbest bırakılması konusunda devlet, açıkça müzakere yürüttüğünü kamuoyuna bildirdi ama kürt sorunu gibi derin bir sorunun çözümü konusunda müzakere sürecini başlatmaya bir türlü yanaşmamıştır” dedi.

işid ile savaş için çağrı

mazlum dinç, işid’in kobani’ye yönelik saldırısıyla ilgili de pkk liderinin tüm kürtlere çağrıda bulunduğunu aktardı:

“işid saldırıları konusunda da tüm halkımız özellikle devam eden yüksek yoğunluklu savaşa karşı yaşamını şekillendirmesi gerekiyor. şu an kürdistan’da devam eden yüksek yoğunluklu savaş var. sadece rojava halkı değil kuzey ve tüm parçalardaki kürt halkı buna göre yaşamını şekillendirmesi gerekiyor. bütün kürt halkını topyekun bu yüksek yoğunluklu savaşa karşı direnişe geçmeye çağırıyorum.”

kaynak: dicle haber ajansı, al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;