Türkiye

Öğrenci yurdunda yangın: 12 kişi hayatını kaybetti

Adana'nın Aladağ ilçesinde bir kız öğrenci yurdunda yangın çıktı. 11'i öğrenci, 1'i bakıcı olmak üzere 12 kişi hayatını kaybetti. 22 kişi yaralandı. Adana Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü "Yangın merdiveninin kapısı içeriden kilitliymiş. Çocuklar çıkmayı başaramamış. Cesetler yangın merdiveninin olduğu noktada bulundu" dedi.

Konular: Türkiye

adana'nın aladağ ilçesindeki özel bir öğrenci yurdunda çıkan yangında 11'i öğrenci, 1'i bakıcı olmak üzere 12 kişi hayatını kaybetti. 22 kişi yaralandı. adana belediye başkanı hüseyin sözlü ntv ve habertürk'e yaptığı açıklamada yangın merdiveninin kilitli olduğunu belirterek, "yangın merdivenin kapısı içeriden kilitliymiş. çocuklar çıkmayı başaramamış" dedi. sözlü, cesetlerin yangın merdiveninin olduğu noktada bulunduğunu belirtti, "kapı plastik. yangın merdiveni var ama fonksiyonsuz. çöken çatıda ahşap malzeme kullanılmış" dedi. sözlü, konuyla ilgili soruşturma açılacağını da belirtti.

olayın ardından aladağ'a giden bakan aile ve sosyal politikalar bakanı fatma betül sayan kaya, belediye başkanı sözlü'nün yangın merdiveninin kapısının kilitli olduğu şeklindeki sözlerine ilişkin, "araştırmalar yapılıyor. bunlar sadece bir iddia. sonuna kadar araştırılacak. en ufak bir ihmali olanlar cezasını çeker zaten" dedi.

adana valisi mahmut demirtaş, "12 cenazeye ulaştık, yaralanan 22 kişi de hastanelere kaldırıldı. çalışmalar sürüyor. ümit ediyoruz ki bu sayılar artmaz" diye konuştu.

cenazelerin teşhisi için ailelerden kan örneği alındı

hayatını kaybeden 11 öğrenci ile 1 eğitmenin cenazesi, otopsi için adana adli tıp kurumu'na gönderildi. büyük çoğunluğu yandığı için cesetlerin kimlik teşhisi için dna testi yapılacağı bildirildi. bunun için ailelerden kan örneği alındı.

mahkemeden yayın yasağı kararı

rtük, yangına ilişkin aladağ ilçesi sulh ceza hakimliğinin kararı ile soruşturma tamamlanıncaya kadar yayın yasağı getirilmesinin ve yapılan yayınların kaldırılmasının kararlaştırıldığını duyurdu. 

mahkeme kararında, "bazın basın ve yayın organlarında yanlış bilgiler verildiği, ölenlerin kimliklerinin yanlış söylendiği, yayınların gerek ilçe genelinde gerekse yurt çapında huzur ve güven ortamı ile kamu düzenini bozucu eylem ve davranışlara dönüşebileceği ve yürütülen soruşturmanın akamete uğratılabileceği kanaatiyle, yapılan ve yapılacak tüm haberlere, tüm yazılı ve görsel basınla internet ortamında soruşturma tamamlanıncaya kadar yayın yasağı konulması ve yapılan yayınların kaldırılması kararlaştırılmıştır" denildi.

geniş güvenlik önlemi

çevre köylerden gelen öğrenci aileleri yurdun etrafında bilgi almaya çalıştı. jandarma da, çalışmaların aksamaması için aileleri yurdun etrafından uzaklaştırmaya çalıştı. 18 bin nüfuslu ilçede panik yaşanması nedeniyle ilçeye takviye çevik kuvvet ekipleri sevk edildi.

sinanpaşa mahallesinde bulunan yurtta çevre köylerde oturan ailelerin orta okul ve lise dengi okullarda öğrenim gören kız çocukları kalıyordu. yaralananların bir kısmı panikle camlardan atlayan öğrenciler. 

vali demirtaş, "yangının elektrik kontağından çıktığı anlaşılıyor" dedi.

bakanlar adana'ya gitti

başbakan yardımcısı veysi kaynak, içişleri bakanı süleyman soylu ile aile ve sosyal politikalar bakanı fatma betül sayan kaya incelemelerde bulunmak üzere adana'ya gitti.

"ahşap kat çöktü"

aladağ ilçesi belediye başkanı mustafa alpgedik, yangının zemin katta çıktığını, kısa sürede alevlerin yükseldiğini, 3'üncü kat ahşap olduğu için yangının büyüdüğünü söyledi. ahşap katın yanması ile çatının da tamamen çöktüğü belirtildi.

adana büyükşehir belediye başkanı hüseyin sözlü, itfaiyenin birkaç dakikada müdahale ettiğini, ancak ormanlık bir bölgede bulunan binada bolca ahşap kullanıldığını, yangının bu nedenle kısa sürede büyümüş olabileceğini belirtti.

kaynak: dha, aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;