IŞİD

Paris operasyonu: 2 ölü, 7 gözaltı

Fransız polisi, Paris saldırılarına doğrudan katıldığı düşünülen zanlıların evine operasyon düzenledi. Çıkan çatışmada üzerindeki bombayı patlatan bir kadın ve evde bulunan bir zanlı öldü. Paris saldırılarıyla bağlantılı olduğu şüphesiyle 7 kişi gözaltına alındı. Fransız hükümeti Paris saldırılarında ölen 129 kişinin tamamının kimliğinin teşhis edildiğini açıkladı.

Konular: IŞİD, Avrupa, Fransa

paris'in kuzeyindeki saint denis bölgesinde düzenlenen operasyona özel birlikler katıldı. operasyonun başlamasıyla polise ateş açıldı. polisin hedef aldığı bina civarından 7 patlama sesi duyuldu. paris savcılığı'ndan yapılan açıklamada, operasyonda üzerindeki bombayı patlatan bir kadının ve bir zanlının öldüğü, 7 kişinin ise tutuklandığı açıklandı. savcılık bu kişilerin paris saldırganları ismail mustafa ve samy amimour ile bağlantılı olduklarını belirtti. fransa ordusu da saint denis'e 50 özel kuvvet yolladı. operasyon sona erdi, bölge ise hâlâ güvenlik kordonu altında. 

fransız ajansa bilgi veren bir polis yetkilisi operasyonun hedefindeki kişinin paris saldırılarının planlayıcısı olarak gösterilen abdelhamid abaaoud olduğunu söylemişti. operasyon bölgesine giden içişleri bakanı bernard cazeneuve ve paris cumhuriyet başsavcısı françois molins da incelemelerde bulundu.  basına kısa bir açıklama yapan cazeneuve, "operasyonlarda iki terörist öldü. yedi kişi gözaltına alındı. ölen teröristlerden kadın olanı üzerindeki bombayı patlatarak öldü" ifadelerini kullandı. başsavcı molins ise, operasyonun paris'teki saldırıların beyni ve ebu ömer olarak bilinen abdelhamid abaaoud'u yakalamaya yönelik düzenlendiğini ancak ölen ve gözaltına alınanların kimliklerinin henüz netleştirilmediğini söyledi. abaoud'un o binada yaşadığına dair kanıtlara ulaştıklarını kaydeden molins, operasyon sırasında abaaoud'un orada olup olmadığının henüz bilinmediğini kaydetti.

operasyonun düzenlendiği ev, cuma günkü saldırıların hedeflerinden biri olan stade de france'ın çok yakınında yer alıyor. dairenin sahibi, daireyi saldırılar sonrası aranan salah abdeslam tarafından kiralandığını söyledi. 

frasa cumhurbaşkanı francois hollande ise operasyon sonrası yaptığı açıklamada, "terörle savaştayız, ama bu savaşı biz başlatmadık, işid başlattı" dedi. 

fransız hükümeti paris saldırılarında ölen 129 kişinin tamamının kimliğinin teşhis edildiğini açıkladı.

iki fransa uçağına bomba ihbarı

alınan bomba ihbarları üzerine ise abd'den paris'e gidecek olan iki uçaktan biri abd'de başka bir kente, diğeri ise kanada'ya iniş yapmak zorunda kaldı. los angeles'tan kalkan bir air france uçağı salt lake city'ye iniş yaparken, washington'dan kalkan bir diğer uçak kanada'nın halifax kentine indi. 

fransa'nın başkenti paris'te geçen cuma gecesi düzenlenen saldırılarda 129 kişi hayatını kaybetmişti. 

kaynak: reuters

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;