Türkiye

PKK: İki polisi biz öldürdük

PKK, bu sabah Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde iki polisin öldürülmesi olayını üstlendi. Örgüt, iki polisi, Suruç saldırısına misilleme olarak öldürdüklerini duyurdu.

Konular: Türkiye

şanlıurfa'nın ceylanpınar ilçesinde bu sabah iki polisin öldürülmesini pkk üstlendi. örgüte yakın fırat haber ajansı'nda yer alan açıklamada, iki polisin suruç'taki saldırıya 'misilleme' olarak öldürüldüğü belirtildi. 

ceylanpınar ilçesinde iki polis memuru evlerinde başlarından vurulmuş halde bulunmuştu. ev arkadaşı olan iki polis memuru ceylanpınar'daki toki'ye ait konutlarda yaşıyordu. şanlıurfa valisi izzettin küçük, iki polisin sabah işe gitmemeleri üzerine evlerine gelen arkadaşları tarafından ölü bulunduğunu belirterek 'terör bağlantısı'nın araştırıldığını söylemişti.

anadolu ajansı'nın haberine göre polis, bahçelievler mahallesi'ndeki binanın çevresinde güvenlik önlemi alırken, olay yeri inceleme ekipleri ise üçüncü kattaki binanın içinde ve dışında detaylı inceleme yapmış, olay sırasında silah sesinin duyulmadığı ve kapıda da zorlama olmadığı bilgisine ulaşıldı. anadolu ajansı, güvenlik güçlerinin cinayetle ilgili üzerinde durduğu ihtimali de bildirdi. buna göre cinayeti işleyenler, eve çilingir yardımıyla kapıdan veya pencereden eve girdi; polisleri susturucu takılı silahla ateş ederek öldürdü.

'kapıda zorlama yok'

kapıda herhangi bir zorlama olmadığını anlatan polislerin komşusu, "hayatını kaybeden polisleri ayrı odalarda yataklarında gördüm. evin içi dağınık değildi. silah sesi de duymadık, nasıl oldu anlamış değiliz. kendileri çok iyi insanlardı. allah rahmet eylesin" diye konuşmuştu.

cenazeler, bina içerisi ve çevresinde yaklaşık 6 saat süren çalışmaların ardından otopsi için şanlıurfa adli tıp kurumu'na götürüldü. iki polis memuru için yarın şanlıurfa emniyet müdürlüğü’nde tören düzenlenecek. cenazeleri törenin ardından memleketlerine gönderilecek.

kaynak: dha, aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;