Kürt sorunu

PKK yöneticisi öldürüldü

Diyarbakır Valiliği, Dicle'de düzenlenen operasyonda Andok kod adlı Engin Çatak ve iki yardımcısının hayatını kaybettiğin açıkladı.

Konular: Türkiye

Haberin Öne Çıkanları

Korumalar sağ yakalandı

Dökümanlar yakalandı

Sığınak bulunmuştu

Örgüte yönelik operasyonlarda çok sayıda silah ve döküman da ele geçiriliyor. [AA]

pkk’nın diyarbakır bölgesindeki önemli yöneticilerinden ‘andok’ kod adlı engin çatak ve yardımcısı, dicle ilçesinde yer alan görese dağındaki operasyonda öldürüldü.

örgütün bölgedeki ana karargahında çok sayıda örgütsel doküman, evraklar, künye defterleri, mali evraklar, eyalet sorumlusunun üstlerine sunduğu raporlar, ‘sözde amed bölge sorumlusunun’ kullandığı kişisel bilgisayar, telsiz ve silahlar ele geçirildi. 'andok' kod adlı bölge sorumlusunun iki koruması da sağ yakalandı.

diyarbakır valisi mustafa toprak tarafından yapılan yazılı açıklamada, operasyon sırasında kaçıp, bingöl'ün genç ilçesi selvi bölgesinde yakalanan ‘hamza’ kod adlı mehmet salih narin ve ''berhudan'' kod adlı yalçın yanar isimli iki kişinin diyarbakır'a getirildiği ve adli makamlarca tutuklandığı bildirildi.

toprak operasyonun, 16-20 aralık 2011 tarihleri arasında kurşunlu köyü görese dağı bölgesinde pkk'lıların barındığı tespit edilen noktalara yönelik olarak gerçekleştiğini ifade etti.

al jazeera muhabiri mahmuut bozarslan, operasyonların örgüte lojistik anlamda önemli bir darbe vurduğunu ifade etti. son aylarda ele geçirilen sığınak sayısının 50'yi geçtiğini söyleyen bozarslan, dagda kalanlar yiyecek bulamaz hale gelip teslim olabileceğini kaydetti. 

sığınak bulunmuştu

pazartesi günü bingöl'ün karlıova ilçesi'nde jandarma birliklerinin düzenlediği operasyonda iki pkk'lı yakalanmış ve ardından bir sığınak ortaya çıkarılmıştı.

bölge sorumlusu 'zindan' kod adlı pkk'lıyla birlikte 'şiyar' kod adlı iran asıllı örgüt üyesi üzerlerinde el bombasıyla 23 aralık tarihinde ele geçirilmişti.

yakalanan iki kişinin verdiği bilgiler üzerine ortaçanak köyü'nde büyük bir sığınağa ulaşılmıştı.

yeraltına elle yapılmış sığınak içerisinde yönetim odası, eğitim odası, mutfak, tuvalet ile 15-20 kişinin kalabileceği iki ayrı oda ve iki depo bulunmuştu.

kaynak: al jazeera ve ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;