Türkiye

Plevneliev, İğneada'yı sordu

Ankara'yı ziyaret eden Bulgaristan Cumhurbaşkanı, mevkidaşı Gül'le Türkiye'nin üçüncü nükleer santralini planladığı noktayı görüştü.

Haberin Öne Çıkanları

Gül yanıtladı

Erdoğan'la randevu

İğneada'da tepki

Liderleri bir araya getiren santralin, Mersin ve Sinop'un ardından üçüncü olması bekleniyor. [AA]

bulgaristan cumhurbaşkanı rosen plevneliev, enerji güvenliği konusunda türkiye'ye ziyaret bulundu. bulgaristan lideri, komşusunun karadeniz kıyısında bulunan ve üçüncü nükleer santrali kurmayı hedeflediği iğneada'daki enerji planını öğrenmek istedi.

plevneliev, ankara'da türkiye cumhurbaşkanı abdullah gül'le görüşmesinden sonra, "bu konuda daha fazla ayrıntılı bilgi bekliyoruz ve çözüm arıyoruz" dedi.

bulgaristan'a nükleer santral konusunda güvence vermeye çalışan gül, "tüm enerji meselelerinde çevre şartlarının mutlaka yerine getirilmesi gerekiyor" diye konuştu. gül ayrıca, türkiye'nin enerji bağımlısı olduğunu vurguladı. 

cumhurbaşkanı gül'ün ardından plevneliev başbakan recep tayyip erdoğan'la da bir araya geldi. basına kapalı gerçekleşen görüşme yaklaşık iki saat sürdü.

iğneadalılar tepkili

trakya'daki üç ilden kırklareli’nin demirköy ilçesine bağlı iğneada'da yapılması planlanan santral, mersin ve sinop'ta inşa edilecek tesislerin ardından üçüncü olacak. ancak projeye yönelik tepkiler de bulunuyor. 

iğneada belediye başkanı tahir işık, kısa bir süre önce yaptığı açıklamada, longoz ormanları milli parkı’nın bitişiğindeki orman arazisine inşa edilecek tesisle mücadele edeceklerini duyurmuştu.

dünyadaki üç longoz ormanından biri olan iğneada'da yeşil alanın büyük hasar göreceğini ifade eden işık, tüm işlemlerin hukuka aykırı olacağını belirtmişti.

kaynak: ajanslar 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;