Galatasaray

‘Prandelli’nin tazminatı yok’

Abrürrahim Albayrak’ın açıklamalarına yanıt veren Galatasaray’ın eski başkanı Ünal Aysal, Prandelli’nin sözleşmesinde tazminat maddesinin olmadığını söyledi.

Konular: Spor, Futbol
Ünal Aysal, başkanlığı Duygun Yarsuvat'a devretmişti. [Fotoğraf: AA]

aysal, galatasaray başkan yardımcısı abdürrahim albayrak’ın yaptığı, “prandelli’nin sözleşmesinde çok ağır maddeler var” açıklamasına yazılı bir yanıt verdi.

sarı kırmızılı kulübün eski başkanı, "kulübümüzün, yani ailemizin içerisinde kalması gereken her türlü konu medya üzerinden bu kadar ve ısrarla saptırılmaya çalışılmamıştı. özellikle son günlerde üzerinde ciddi boyutta bir bilgi kirliliği olduğu izlenimi veren, devralınan ve devredilen mali tablolar ile ilgili olarak çok yakında kamuoyu ayrıca kanıtları ile bilgilendirilecektir” ifadesini kullandı.

aysal’ın açıklaması şöyle devam etti:

"bu iddiaların tamamının asılsız olduğnu değerli galatasaraylılara açıkça ifade etmmeliyim. tüm anlaşmalar ve harcamalar gerek futbolcular gerek teknik adamların sahip oldukları kariyer ve kulübümüzün menfaatleri göz önüne alınarak en ölçülü ve makul düzeyde yapılmıştır.

teknik direktör cesare prandelli ile yapılan anlaşma iddia edilenin aksine içinde tazminat maddesi yoktur. prandelli'ye finansal vizyonumuz çerçevesinde ödenebilir bir plan yapılmıştır. bu ödemeler kamuoyunu yanıtlmak için iddia edildiği gibi toplu ve bir seferde yapılacak bir ödeme türü değildir, ay ay ödenmek üzere, zamana yayılmıştır.”

prim konusunda da değinen aysal, "ayrıca, başarıyı ödüllendirme galatasaray kulübü yönetiminin prim adı altında uyguladığı başarıya endeksli ve verimliliği arttırma anlayışı içerisinde yer alan bir uygulamadır. prim sistemi başarının gelmes i için bir motivasyon aracıdır ve başarı geldikçe yapılacak bir ödeme türüdür, yine iddia edildiği gibi mukavelenin sonlanma halinde ise kulübün ödeyeceği ceza tazminat gibi parasal bir yük öngörülmemiştir” dedi.

kaynak: dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;