IŞİD

Reina saldırısında 9 tutuklama

Reina saldırısıyla ilgili gözaltına alınan 14 şüpheliden 9'u tutuklandı, 5'i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Tutuklananlar arasında, saldırının talimatını verdiği iddia edilen İ. Mamaşaripov ile eşi de var.

Konular: IŞİD, Türkiye

istanbul ortaköy'deki eğlence merkezi reina'da işid saldırısına ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanmaları talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edilen 14 şüpheliden 9'u tutuklandı, 5'i haklarında adli kontrol tedbirleri uygulanarak serbest bırakıldı.

nöbetçi sulh ceza hakimliği, 20 gün aynı evde kaldığı reina saldırganı abdulgadir masharipov'a saldırı talimatını verdiği iddia edilen i. mamaşaripov'un "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs", "silahlı terör örgütüne üye olma" ve "nitelikli şekilde kasten öldürme suçuna yardım etme" suçlarından tutuklanmasına karar verdi. mamaşaripov'un eşi ile 7 şüpheli de "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" ve "silahlı terör örgütüne üye olma" suçlarından tutuklandı.

nöbetçi hakimlik, diğer 5 şüphelinin de haklarında adli kontrol tedbirleri uygulanarak serbest bırakılmasına hükmetti. 

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;