Suriye'de iç savaş

Riyad'la yeni anlaşma iddiası

Türkiye ile Suudi Arabistan'ın Esed rejimine karşı Suriyeli muhaliflere yardım konusunda anlaştığı iddia edildi. Diplomatik kaynaklar ise 'işbirliğinin sürdüğünü' vurguluyor.

amerikan haber ajansı associated press, türkiye ile suudi arabistan'ın beşşar esed rejimine karşı suriyeli muhaliflere yardım konusunda anlaşmaya vardığını yazdı. 

ajansın, türk yetkililere dayandırdığı habere göre, anlaşma muhaliflere lojistik ve finansal desteği içeriyor. haberde, abd'nin bu anlaşmanın suriye'deki aşırı dinci grupları güçlendirmesinden kaygı duyduğu görüşüne de yer verildi. 

al jazeera'nin ulaştığı diplomatik kaynaklar ise, yeni anlaşmanın varlığına net bir yanıt vermezken, "suriye konusunda görüşlerimiz belli. suudi arabistan ile bu konuya ilişkin tutumlarımız benziyor. işbirliğimiz devam ediyor. sadece suudi arabistan ile değil, abd, ingiltere ve diğer müttefiklerimizle de işbirliğimiz devam ediyor" görüşünü dile getirdi. 

suudi arabistan'ın yeni kralı selman, göreve gelmesiyle birlikte yönetimde dış politika da dahil köklü değişiklikler içeren kararlar almıştı. riyad'ın liderliğinde arap ülkelerinin de destek verdiği yemen'de iran destekli husulilere karşı başlatılan hava operasyonu bunların en somut olanı. kral selman, yönetimiyle birlikte suriye ve irak konularında da hızlı bir diplomasi trafiği yürütüyor. 

 

kaynak: al jazeera ve ap

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;