Türkiye

Rize'de okullara sel tatili

Rize'de şiddetli yağışın ardından gelen sel 1 kişinin ölümüne yol açtı. Kırklartepe köyünde sele kapılan bir kadın hayatını kaybetti. Bu arada okullar 26 Eylül Pazartesi günü tatil edildi.

Haberin Öne Çıkanları

Doğu Karadeniz'de sel

Heyelan tehlikesi

Evler boşaltıldı

Su altında kalan onlarca ev ve işyeri kullanılamaz hale geldi. [AA]

rize kent merkezi ile yakın beldelerde cuma günü akşam saatlerinde başlayan kuvvetli yağmur kısa sürede sele dönüştü.

merkeze bağlı çaykent beldesi'nin kırklartebe köyü'nde, cumartesi günü sel sularına kapılarak kaybolan necihan aksu'nun (52) cesedi, yapılan aramalar sonucunda kaybolduğu bölgenin yakınlarında bulundu.

mahsur kalanlara helikopter

yukarı kaplıca mahallesi'nde ise 11 kişi bir evde mahsur kaldı.  rize il sağlık müdürü mustafa tepe ve itfaiye müdürü uğur minder'in, dört saatlik bir yürüyüşün ardından bu kişilere ulaştığı öğrenildi.

mahsur kalan kişilerin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtilirken, yolun ulaşıma kapalı olması nedeniyle giresun'dan askeri helikopter istendi.

yetkililer, mahsur kalanların helikopterle alınarak, güvenli bir bölgeye nakledildiğini bildirdi.

heyelan tehlikesi

su altında kalan onlarca ev ve işyeri kullanılamaz hale geldi. karadeniz sahil yolunun bazı kısımları da yağıştan nasibini aldı. heyelan tehlikesiyle karşı karşıya kalan evler boşaltıldı.

kentte elektrik kesintileri yaşandı, çok sayıda köy yolu ulaşıma kapandı. yörede hayatın normale dönmesi ve yolların açılması için, karayolları ve il özel idaresi ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. okullar 26 eylül pazartesi günü tatil edildi.

kaynak: anadolu ajansı 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;