Otizm

Saç tıraşı ne kadar zor olabilir?

İngiltere’de bir kuaför, engelli çocuklar için ne kadar çok fedakârlık yapılırsa o kadar fazla şeyin elde edilebileceğini kanıtladı. Otizmli bir çocuk için acı verici olan saç tıraşını aylar süren denemesinin sonunda ilginç bir yolla başardı.

Konular: Otizm, İngiltere

sıradan çocuklar için sıradan bir tecrübe olan saç tıraşı, otizmli çocuklar için birçok konuda olduğu gibi zor olabiliyor. ingiltere’de 4 yaşında otizmli bir çocukları olan bir aile ve bir kuaförün inadı bu sorunun azimle çözülebileceğini gösterdi.

Mason saç tıraşı sonrası çok mutluydu
oğulları mason'a birkaç önce otizm teşhisi konan jamie lewis ve denine davies çifti, uzun zamandır oğullarının huzursuz olmadan oturup saçını kesmesine izin vereceği bir berber arayışındaydı. otizmli bireylerin saçını kesmek, yaşadıkları aşırı duyusal yüklenme nedeniyle çoğu zaman son derece zor ve hatta kimi zaman acı verici olabiliyor. ailenin tavsiye üzerine gittikleri james williams isimli berber aylar süren denemesinin sonunda çok ilginç bir yöntemle bunu yapmayı başardı.

williams, facebook sayfasında "son birkaç aydır mason'ın saçını kesebilmek için farklı yöntemler denedim, ama kulağına yaklaşmama izin vermiyordu. hatta kimi zaman koşup uzaklaşıyordu" diyerek durumu anlatıyor.

williams, sonunda mason'ı rahatsız hissettiği bir şeyi yapmaya zorlamak yerine onunla birlikte yere yatmaya karar verdi. bu kez mason'ın saçını kesmeyi başaran berber, mason’dan beklenmedik bir teşekkür aldı. mason onun için çok zor olan bir şeyi yaptı ve williams’a sarıldı.

mason bu başarısını şu ifadelerle paylaştı:

“bugün nihayet başardım. ikimiz de sessizce yere yattık ve ilk saç kesimini yapmam için bana izin verdi. mesleğim adına böyle bir başarı elde ettiğim için, ekstra ilgi göstererek mason’ın ailesini mutlu ettiğim için çok mutluyum."

Mason ailesi ve kuaförü ile

kaynak: al jazeera, pretty52.com, facebook

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;