Türkiye

Sarısülük davasına aynı mahkeme bakacak

Üst mahkeme, Ethem Sarısülük'ün öldürülmesine ilişkin davayı yürüten Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nin çekilme kararını reddetti.

Mahkeme heyeti salondaki arbede ve avukatların eleştirileri nedeniyle Sarısülük davasından çekilmişti.

ankara 7. ağır ceza mahkemesi, ankara 6. ağır ceza mahkemesi’nin "yargılamadan çekinme" kararını gerekli koşulların oluşmadığını belirterek bozdu.

kararda, “cmk'nın 30/2. maddesinde düzenlenen hâkimin tarafsızlığını şüpheye düşürecek sebepler ileri sürerek çekinmesi şartlarının gerçekleşmediğinin anlaşıldığı ve davadan çekinme nedenlerinin bulunmadığının görüldüğü” kaydedildi.

davayı gören mahkeme, müdahil avukatlarının mahkemenin adil olmadığına yönelik eleştirileri ve ilk duruşmada yaşanan arbedeyi neden göstererek çekilme kararı almıştı. mahkeme, bu kararı inceleme için bir üst mahkeme olan ankara 7. ağır ceza mahkemesi'ne göndermişti.

çekilme kararının bozulmasıyla birlikte, ankara 6. ağır ceza mahkemesi davanın bir sonraki celsesinin tarihini belirleyecek.

6. ağır ceza mahkemesi üyeleri, ethem sarısülük davasının duruşması sırasında uyudukları iddiasıyla gündeme gelmişti. hâkimler ve savcılar yüksek kurulu, uyku iddiaları ve fotoğrafların medyada yayınlanması üzerine konu hakkında inceleme başlatmıştı.

ayrıca silahı ile ateş açarak sarısülük’ün ölümüne yol açmakla suçlanan polis memuru ahmet şahbaz’ın davaya telekonferansla katılması da eleştiri konusu olmuştu.

kaynak: ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;