Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu

Sarraf’tan Kılıçdaroğlu'na dava

Yolsuzluk soruşturmasında tutuklanan İran asıllı iş adamı Rıza Sarraf'ın avukatı, CHP lideri hakkında hem suç duyurusunda bulundu hem de 100 bin liralık tazminat davası açtı.

Haberin Öne Çıkanları

'Soruşturmanın gizliliğini ihlal etti'

100 bin lira tazminat talebi

'İddialar doğru değil'

İran asıllı işadamı Rıza Sarraf, 17 Aralık'taki operasyonla tutuklandıktan 70 gün sonra tahliye edilmişti. [Fotoğraf: AA / Arşiv]

yolsuzluk ve rüşvet operasyonu kapsamında tutuklanan iranlı iş adamı rıza sarraf'ın avukatı şeyda yıldırım, chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu'nun açıklamalarıyla "soruşturmanın gizliliğini ihlal", "adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs", "iftira", "hakaret" ve "sövme" suçlarını işlediğini iddia ederek istanbul cumhuriyet başsavcılığı’na başvurdu.

yıldırım, istanbul 9. asliye hukuk mahkemesi'ne aynı içerikte farklı bir dilekçeyle de başvurarak, kılıçdaroğlu'nun 100 bin lira tazminat ödemesine mahkum edilmesini istedi.

hakkında soruşturma devam eden sarraf’ın henüz hükümlü olmadığını hatırlatan yıldırım, kılıçdaroğlu'nun sarraf hakkında ‘rüşvet verdi’ diyerek suçsuzluk karinesini ihlal ettiğini söyledi.

‘haber gönderdi, çıkarılacak’

perşembe günü cha’nın yerel televizyonunda konuşan kılıçdaroğlu, rıza sarraf’ın serbest bırakılacağını iddia etti.

chp lideri sarraf hakkkında, "içeriden haber gönderdi. 'beni daha fazla tutarsanız konuşurum' dedi. şimdi onu bırakacaklar" iddiasında bulundu.

bu iddiaya da yanıt veren avukat şeyda yıldırım, kılıçdaroğlu’nu ‘iftirayla’ suçladı ve müvekkilinin kimseye yönelik bir tehditte bulunmadığını söyledi.

kaynak: ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;