Türkiye

Şehit yakını tepkili

Reyhanlı'da sınırın Suriye tarafından gelen mermiyle şehit olan Piyade Er Gökhan Çakır'ın amcası, "Dün işyerlerimize Kürt olduğumuz için saldırdılar. Bugün ise oğlumuzun şehit olduğunun haberi geldi" dedi.

Konular: Türkiye
Haberi alan şehit babası Faruk Çakır kimseyle konuşmadı. [Fotoğraf: DHA]

hatay'ın reyhanlı ilçesinde şehit olan piyade er gökhan çakır'ın amcası kutbettin çakır, pkk saldırıları sonrası ilçelerindeki tepki eylemlerinde kürt olduklarını için işyerlerine saldırıldığını söyledi. çakır, "dün işyerlerimize kürt olduğumuz için saldırı girişiminde bulundular. bugün ise oğlumuzun şehit olduğunun haberi geldi" dedi.

reyhanlı’da suriye tarafından açılan ateşle terhisine iki ay kala şehit olan 21 yaşındaki piyade er gökhan çakır'ın, izmir'in aliağa ilçesindeki evine haber ulaştı. 13 yıl önce muş'un bulanık ilçesinden ailesiyle aliağa'ya göç ettiği öğrenilen gökhan çakır’ın cenazesi cumartesi günü aliağa şehitliği’nde toprağa verilecek.

cilvegözü sınır kapısı yakınında görev yapan piyade er gökhan çakır, özgür suriye ordusu’na bağlı grupların kontrolündeki suriye tarafından gelen merminin isabet etmesi ile şehit oldu.

al jazeera'nin edindiği bilgilere göre, ateş suriye'nin türkiye sınırına yakın babuska köyündeki kaçakçılar tarafından açıldı. olaya karışan dört kaçakçıdan ikisi o bölgenin kontrolünü elinde bulunduran özgür suriye ordusu üyeleri tarafından yakalandı.

kaynak: dha, al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;