Türkiye

Seyhan Belediyesi: Güneşe ateş etmeyin

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ne göre Türkiye'de hava sıcaklıkları bu hafta mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Hava sıcaklığının 41 dereceye, nem oranının % 79'a çıktığı Adana'da Seyhan Belediyesi, resmi Facebook hesabından esprili bir uyarı yayınladı: Vatandaşlarımızın gerekmedikçe 11.00 - 16.00 saatleri arasında dışarı çıkmamalarını ve Güneş'e ateş etmemelerini önemle rica ederiz.

Konular: Türkiye, Hava Durumu

meteoroloji genel müdürlüğü, hava sıcaklığının bu hafta mevsim normallerinin 5 ila 9 derece üzerine çıkacağı uyarısı yaptı. meteoroloji 6. bölge müdürlüğü verilerine göre, adana'da sıcaklık dün (20 haziran) 38-40 derece ölçüldü, gün boyu güneş altında kalan parklarda bulunan termometreler ise 50 dereceyi gösterdi.

sıcaklığın bu hafta da 40 derecenin üzerinde seyredeceği, nem oranının yüzde 79'a kadar çıkacağı tahmin edilen adana'da, seyhan belediyesi resmi facebook hesabından esprili bir uyarı paylaşımı yaptı. 

adana'nın dünya ile güneş arasında kavrulan bir gezegen olarak betimlenen bir görselle paylaşılan uyarı mesajında şöyle dendi:

"adanamızın meşhur kavurucu sıcakları geldi. yaniyürükkkkkkk. vatandaşlarımıza gerekmedikçe 11.00-16.00 arasında dışarı çıkmamalarını, kanala girip çimmemelerini ve güneş'e ateş etmemelerini önemle rica ederiz."

kaynak: facebook, meteoroloji genel müdürlüğü, dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;