Irak

Sincar'da şiddetli çatışmalar

Irak'ta Musul'un Sincar ilçesinde peşmerge ile IŞİD arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Peşmerge yetkilileri çıkan çatışmalarda 36 IŞİD üyesinin öldürüldüğünü söyledi.

Konular: Ortadoğu, Irak
Peşmerge güçleri ile IŞİD arasında Sincar'da şiddetli çatışmalar devam ediyor. [Fotoğraf: Reuters-Arşiv]

peşmerge'nin sincar cephesi komutanı albay behram arif, işid üyelerinin, sabah saatlerinde sincar'da bulunan peşmerge güçlerine saldırdığını. peşmerge güçlerinin de saldırıya anında karşılık verdiğini vurguladı.

iki saat süren çatışmaların ardından işid’in püskürtüldüğünü söyleyen arif, "şiddetli çatışmalarda aralarında kod adı ebu ömer kurdi olan işid emirinin de bulunduğu 36 kişi öldürüldü, onlarcası da yaralandı. işid güçleri cesetleri geride bırakıp kaçtı" ifadelerini kullandı.

arif, işid'in son zamanlarda daha çok intihar eylemleriyle peşmergeye zarar vermeye çalıştığını, alınan tedbirler sayesinde bu tür saldırıları da engellediklerini vurguladı.

çatışmalar devam ediyor

irak'ta işid'in, 10 haziran'da musul'u, ardından diğer bazı bölgeleri ele geçirmesiyle başlayan çatışmalar devam ediyor.

şii milislerin de içerisinde yer aldığı irak ulusal ordusu ile peşmerge güçleri, işid'in elindeki toprakları geri almak için operasyonlar düzenliyor.

abd'nin öncülüğündeki koalisyon güçleri de irak ordusuna havadan destek veriyor.

kaynak: aa

 

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;