PKK

Şırnak ve Tunceli'de PKK saldırıları

Şırnak Silopi’de aileleriyle bayram alışverişi yaparken PKK mensuplarının silahlı saldırısına uğrayan iki korucudan biri öldü, diğeri yaralandı. Tunceli'deki saldırıda da Hozat İlçe Emniyet Amiri ile bir polis memuru ağır yaralandı.

Korucu Osman İnal'ın yakınları sinir krizi geçirdi. [Fotoğraf: AA]

şırnak’ın çalışkan beldesinde geçici köy korucusu olan vatan mahallesi muhtarı osman inal ve cumhuriyet mahallesi muhtarı lezgin yağız aileleriyle bayram alışverişi yapmak üzere silopi ilçe merkezine gitti.

aileleriyle bayram alışverişi yapan inal ve yağız'a, pkk mensuplarınca uzun namlulu silahla ateş açıldı.

saldırıda korucu osman inal olay yerinde hayatını kaybetti, ağır yaralanan lezgin yağız ise 112 acil servis ekiplerince kaldırıldığı silopi devlet hastanesi’nde tedavi altına alındı.

görgü tanıkları saldırı sırasında silah sesleri duymadıklarını söyledi. güvenlik güçleri saldırıda susturucu takılmış silahlar kullanıldığı ihtimali üzerinde duruyor.

kaçan pkk’lıların yakalanması için çalışma başlatıldı.

başbakan yardımcısı yalçın akdoğan, twitter hesabından silopi'deki saldırıya ilişkin açıklama yaptı. akdoğan, "silopi'de terör saldırısında şehit olan korucu kardeşimize allah'tan rahmet, yaralı korucumuza şifa diliyorum. hain saldırıyı kınıyorum. pkk, her kürt bu katil örgüte boyun eğene kadar terör estirmek istese de; biz her kürt'ü pkk zulmünden kurtarana kadar mücadeleyi sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

ilçe emniyet amiri’ne saldırı

tunceli'nin hozat ilçesi'nde pkk'lılar ilçe emniyet amiri'nin bulunduğu sivil plakalı otomobile otomatik silahlarla ateş açtı.

karaoğlan mevkiinde bugün saat 17.00'de meydana gelen saldırıda ilçe emniyet amiri ile koruma polisinin bulunduğu otomobilin yakınlarına başka bir otomobille gelen pkk’lılar, araçtan inip sivil plakalı polis aracına otomatik silahlarla ateş açtı. saldırıda ilçe emniyet amiri ile koruma polisi ağır yaralandı.

yaralı polisler olay yerine gelen jandarma ekipleri tarafından alınarak hozat devlet hastanesi'ne kaldırıldı. burada ilk müdahaleleri yapılan yaralı polisler daha sonra askeri helikopterle elazığ asker hastanesi'ne sevk edildi.

hozat'ta saldırıyı yapan pkk'lıları yakalamak için geniş çaplı operasyon başlattı.

kaynak: aa ve dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;